El batle José María de Sintas amb Auxiliadora Pons. | Josep Bagur Gomila

TW
2
Quasi un centenar d'entitats de Ciutadella ompliran aquest dissabte la plaça des Born d'activitats en la festa «Sortim al Carrer». L'Ajuntament de Ciutadella aposta per aquesta quarta edició com el millor expositor perquè les entitats donin a conèixer el que fan. La festa, de caràcter quatrienal, torna després de l'última edició, que es celebrà el 2010. Les anteriors s'havien organitzat el 2002 i, la primera, l'any 2000. En aquests 14 anys de diferència des de l'estrena de «Sortim al Carrer» han desparegut entitats i s'han creat de noves, el que demostra la vitalitat del teixit associatiu de Ciutadella.

El batle de Ciutadella, José María de Sintas, i la regidora d'Educació, Auxiliadora Pons, presentaren el certamen, que romandrà obert durant tot el dissabte d'11 a 23 hores. A més de les parades de cada una de les 90 entitats participants, hi haurà activitats paral·leles. Així, entre les 11 i les 19 hores, hi haurà diferents tallers (de lectura, de flamenc, de meditació o d'escultura i pintura, de nanses, dansa o reciclatge). A la vegada, entre les 19 i les 23 hores, a l'escenari hi haurà diferents actuacions de dansa, teatre, gospel, ball en línia i d'altres. També hi haurà activitats que es faran a la plaça com la creació d'un laberint, degustació de comerç just, un circuit de mobilitat, un circuit de cavalls i una gimcana de velos, entre d'altres. Segons la regidora, la festa «Sortim al Carrer» esdevé el mostrador ideal per mostrar la vitalitat del teixit associatiu de Ciutadella, en totes les vessants: social, cultural, veïnal, esportiva, de lleure, de la solidaritat o d'educació.

Fes la teva pròpia portada i du la teva foto a l'estand des Diari
'Es Diari' també ha volgut sumar-se a la iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Ciutadella i muntarà la seva pròpia parada a la plaça des Born. El diari «Menorca» té previst una sèrie d'activitats per donar a conèixer com es fa un diari. Així, entre les 11 i les 13,30 hores es farà un taller de portades, on fillets i grans podran endur-se la seva portada personalitzada. Si vol que a la portada surti una fotografia en concret només hi ha que dur-la. També hi haurà un concert de Bep Marquès per presentar el disc de Sant Joan (12,15 hores) i un concurs de fotografies, amb tres premis diferents.