Cadascun dels quinze espais parla d’un ambient molt diferent i personal, amb colors i flors molt diverses que, sens dubte, enriqueixen la ciutat | Kika Triay

TW
2

Ensumi, passegi, estigui atent a qualsevol clam primaveral, però sobre tot, no acluqui els ulls. Ben obri'ls per no deixar anar ni un sol detall, cap feix floral, cap raig d'elegància. Als mostradors, als pastissos, damunt les taules de les cafeteries, als balcons, a les solapes, a la galta, al cap. Per tot s'ensumava ahir un aire primaveral digne d'esglai. Maó obria les portes a les flors i feia florir la saba més enginyosa i espectacular.

L'olor al gessamí, la majestuositat de les orquídees, la sobrietat dels anthúriums, l'essència silvestre de les margarites i la sofisticació de les hortènsies van aconseguir que la ciutat s'omplís de gent. I així ho demostrà el fet que a les dues hores de l'obertura dels espais, alguns ja havien superat les 300 visites. Quinze espais, carrers decorats, i un ampli ventall d'activitats acompanyaren aquesta efemèride.

«El positiu i el negatiu s'atrauen. Són el blanc i el negre que faran un gris preciós. Són la nit i el dia que es troben per veure la lluna. Són els parells i els senars que fan una suma. Quin casament no és la suma de les famílies parells i senars?». Aquest text dóna la benvinguda al Teatre Principal. És l'aposta de la floristeria Es Bosc que presenta una celebració matrimonial entre parells i senars. Sense dubte, un missatge sobre la vida mateixa. L'espai és apunt per al casament. Ara només queda que vostè elegeixi si és parell o senar.

No passa desapercebuda tampoc la sobrietat més personal de la Casa Albertí. Es Bonsais ha apostat per repetir en tot l'espai la mateixa flor, uns enormes anthúriums de tonalitat vi, una peça rotunda que acompanya la casa amb un ambient 'vintage'.

Sofisticat dins una senzillesa exultant. Així es mostra el nou hotel Jardí de ses Bruixes, amb una selecció de materials que semblen del camp, amb hortènsies i roses especials per a un espai que ho ben mereix.

La informalitat s'ha establert a Can Victori on Ikebana presenta uns capells en miniatura penjats entremig d'una decoració amb peònies, hortènsies i fulles d'au del paradís.
I si la seva preferència és més rústica, no s'oblidi de visitar l'entrada del Claustre del Carme, on hi trobarà cànters, bancs de pagès, barreres d'ullastre, roba estesa, conills i gallines en un espai ambientat amb palla, margarites, geranis i petúnies. És obra de Girasols.

La delegació del Govern acull un escenari cerimonial a càrrec d'Hortícola Balear on el blau i blanc de les margarites i les roses captiven. I l'harmonia es percep a l'antiga Farmàcia Barca. Ficus aposta pels blancs i els roses de les cales, les peònies, les roses pitiminis, i sobre tot, per la decoració amb vímets blancs. Al pont de Sant Roc, Led's Aroma atorga un ambient de tranquil·litat i serenor gràcies a una explosió de pètals, veles i una suau aroma a roses. A l'entrada esquerra, el Centre Polivalent Carles Mir exposa les seves manualitats. Els bars Viena (a càrrec de Ramells), La Murada i Boinder també es sumaren a l'activitat.

Els espais es poden visitar avui de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.