Els artistes participants, amb la batlessa d'Alaior i el president del Consell. | Gemma Andreu

TW
42

Aquest estiu, Alaior tindrà les vaques més fresques i divertides de tota Menorca. I és que des d'avui i durant tot l'estiu, el poble serà una mena de tanca gegant en la que pasturaran tretze «vaques» molt artístiques, de la mà de la Vaca'street art, amb la participació de diferents artistes menorquins.

L'Ajuntament d'Alaior segueix amb la línia iniciada l'any passat, quan els carrers del municipi van servir d'expositor per a la col·lecció de sabates monumentals de l'Institut Tecnològic del Calçat. Ara, el Consistori proposa una «producció pròpia» ben fresca, un ramat de vaques ben alegres «per donar la benvinguda als visitants del poble, animant i posant una nota de color distintiva als carrers, places i racons», explicà la batlessa d'Alaior en la presentació. Una «carta de presentació» ben especial, de la mà de tretze artistes per mostrar el «bon art que es fa a Menorca» i amb un tema ben nostre, la pagesia.

Així, aquesta mostra esdevé també un reconeixement a «la gran dedicació i esforç del subsector lleter i formatger», en un municipi amb gran tradició lletera i formatgera i on fa 28 anys que s'hi celebra el concurs morfològic de bestiar boví frisó.

Els artistes
Per aquesta iniciativa s'ha comptat amb artistes alaiorencs i també d'altres pobles. Així, hi participen pintors com Rafel Jofre, Zaca, Kenjiro i Jasimo, Zulema Bagur, Pere Pons, Pau Sintes, Marc Jesús, José Cáceres, Tomeu Sánchez, Tanus, Llorenç Pons, Enric Gol i Cristina Cardona.