La persona encarregada de la feina ha estat Miquel Villalonga Coll, responsable del manteniment dels Gegants de Maó | CGM

TW
0

Els Gegants des Mercadal, en Martí i na Maria, compleixen 35 anys i el pas del temps no perdona a ningú. Així que durant l'hivern han passat pel taller de restauració a partir d'una iniciativa conjunta de la Colla de Geganters de Maó i l'Ajuntament des Mercadal. A més del deteriorament pels anys, es tracta de dues figures que van ser creades amb una fàbrica molt bàsica, amb materials febles, com també s'havien de corregir alguns detalls, com són les formes dels dits i les ungles.


Posada a punt

Els dos gegants van entrar al taller el desembre de 2013 i la seva restauració es va plantejar de bon principi en dues fases. En aquesta primera s'ha executat la recuperació dels bustos i les mans, en un procés acurat i laboriós que s'ha perllongat durant quatre mesos. El material utilitzat ha estat el cartró pedra i el restaurador ha estat Miquel Villalonga Coll. Amb l'arribada de la primavera, l'artista Xiscu Mora Laforet, especialista en la pintura de figures gegants, va posar-se a realitzar el «maquillatge» de les cares i mans. Aquesta primera fase ha quedat enllestida i els gegants es presentaran al poble durant les festes de Sant Martí.