L’estada a la capital francesa ha permès als joves menorquins participar en una trobada internacional i cantar a la Catedral de Nôtre Dame | B.M.

TW
1

El cor infantil de la Catedral de Menorca, els Pueri Cantores, van tancar aquest diumenge la seva participació al 39 Congrés Internacional de la seva associació, juntament amb altres cors d'arreu d'Espanya, Europa i el món sencer, amb una participació de més de 4.000 infants cantaires.

La directora del cor, Cristina Álvarez, valora molt positivament l'experiència musical, la convivència del grup i l'intercanvi amb altres cantaires d'arreu del món, un congrés eminentment internacional amb participació de 24 federacions. Les més nombroses han estat les alemanyes i les franceses. També hi ha hagut presència de països com Corea del Sud, Àustria, Sri Lanka, Estats Units, Brasil o Eslovàquia, entre d'altres.

El grup menorquí, amb més de 30 veus infantils, ha pres part del congrés d'una forma activa. L'acte inaugural, a l'Esplanada dels Invàlids de París, va comptar amb un participant no esperat, la pluja, que no va impedir l'alegria de la trobada i l'inici del congrés. Dijous a la nit els infants de la Catedral van oferir un concert, junt amb tres grups més, a l'església de Saint Etienne du Mont. A la mateixa hora i a temples distints, altres 27 concerts de grups d'arreu del món omplien la capital francesa de música sacra amb veu d'infants i joves. Abans, durant el matí, els Pueri Cantores de Ciutadella havien celebrat la missa a l'església de Saint Germain, compartint-la amb altres grups espanyols, en aquesta ocasió de Guadix, Cadis, Granada i Oviedo, tots ells de la mateixa federació espanyola. L'eucaristia va ser presidida pel consiliari nacional i concelebrada pel consiliari dels Pueri de Menorca, el diaca Guillem Ferrer.

Divendres, el protagonisme va ser per la pau arreu del món. A l'església de Saint Roch els cantaires menorquins van prendre part d'una pregària per escampar la pau de Déu al món. A través del cant i els gestos, més de 4.000 infants repartits per desenes d'esglésies de París van demanar a Déu que els ajudi a escampar la pau a través del cant. Cada infant va rebre un colom de la pau que després va intercanviar diumenge, dia de la clausura del congrés. El plat fort de l'encontre va ser dissabte, amb la participació del grup a la missa solemne a la Catedral de Nôtre Dame de París presidida pel cardenal André Vingt-Trois i amb més de 7.000 persones.