La Festa de Caixers és una celebració més pausada i en família, sense les grans concentracions de gent que hi acostuma a haver cada any a Alaior per Sant Llorenç. Petits i grans poden gaudir millor dels bots dels cavalls | Javier Coll

TW
0

L'ambient festiu reviu aquest cap de setmana a Alaior amb la Festa des Caixers, una celebració molt més tranquil·la que la de Sant Llorenç, que el més d'agost omple el poble d'una gran gernació.

La festa organitzada pel Grup d'Amics de sa Festa des Caixers va tenir els primers actes divendres, però no va ser fins ahir que no va sortir la qualcada.

El matí, a la Plaça des Ramal s'hi van fer passeigs amb poni per als més petits, de la mà del Club Hípic Alaior, i jael capvespre va ser el torn per als cavalls.

De l'Ajuntament va sortir el cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors, amb el Grup de Majorets i la Colla Gegantera i Grallera. Va ser el preludi a la trobada de la qualcada al Pla d'en Borràs, que partiria cap al Club de Jubilats per recollir la bandera.

Així va començar el tradicional recorregut pels carrers del poble, que va concloure amb el jaleo a la Plaça Constitució. Allà, els caixers van poder oferir els seus bots davant la tarima reservada als majors, amb l'acompanyament musical de la Banda de Música Jove d'Alaior.

Avui, el replec començarà a les 9.30 hores, i després de la missa (11 hores) es farà el segon jaleo.