Els follets es van despenjar des de dalt de tot de la torre de Santa Maria, davant l’atenta mirada de petits i grans. Era l’acte que, un any més, comunicava a tothom que resideix a Maó i els voltants que les festes de Nadal ja són ben a prop | Javier Coll

TW
5

Els Llumets han protagonitzar dissabte capvespre l'inici oficial del calendari nadalenc a Maó. La seva arribada a la ciutat indica que les festes són a prop, un missatge que esperaven amb ganes, especialment, els més petits.

L'Ajuntament de Maó ha decidit avançar una setmana l'arribada dels follets per no fer-la coincidir amb el pont de la Constitució. És així com s'esperava ja que tornessin a baixar des del campanar de la parroquia de Santa Maria, per encendre la il·luminació nadalenca a la ciutat.

L'acte va començar puntual, a les sis del capvespre. Tot i que amenaçava pluja, a l'hora prevista no va ser un problema i des de l'entarimat es va explicar la història d'«Els Llumets i na Clara», just abans de l'esperat descens des de les altures dels protagonistes del capvespre. Els Llumets es van despenjar des de la torre mentre anaven llençant confeti sobre el nombrós públic que s'havia citat a la plaça de l'Ajuntament.

Una vegada abaix, els Llumets es van dirigir fins a les cases consistorials, des d'on es va fer el compte enrere per a l'encesa de l'enllumenat nadalenc.

Va ser des de la balconada des d'on es va activar el dispositiu, i van quedar il·luminats la façana de l'Ajuntament i el Betlem i el gran arbre de Nadal que s'ha instal·lat a la plaça. Va ser llavors quan, poc a poc, s'anaren encenent les lluminàries de la resta de carrers.