TW
0

Juan José García i Laia Riudavets han estat els guanyadors de l'edició d'enguany de la travessada al port de Maó nedant que es va fer ahir dematí. Una cita en què han participat 23 valents, que s'han enfrontat a unes temperatures i a uns vents de tramuntana que van dificultar la prova.

El Club Natació Maó organitzava ahir una nova prova tot coincidint amb les dates nadalenques. Com explicava el president de l'entitat, Pau Torres, la travessada «ha estat complicada, pel fred i el vent de tramuntana que ha fet».
I és que els nedadors van recórrer els 250 metres que separen els dos costats del port amb unes aigües a unes temperatures d'entre 18 i 20 graus i «amb sensacions tèrmiques superiors».

L'organització va traslladar els participants al Cós Nou, des d'on es va fer la sortida. Els participants van nedar fins a la seu de la Confraria de Pescadors. En la categoria masculina van prendre part 19 nedadors, i van pujar al podi Juan José García Mesa, amb un temps de 3 minuts i 2 segons, Josua Torres (3.21) i Sebastià García Mesa (3.28). En dones, les tres primeres classificades van ser Laia Riudavets (4.01), Vanesa Houghton (4.12) i Miriam Llopis (4.59). Laia Riudavets va ser la participant més jove (1999), mentre que el nedador més veterà va ser Joaquín Goñi (1964).

En acabar, al local de la Confraria de Pescadors de Maó es va fer el lliurament de premis, amb la presència de les autoritats municipals, i Joana Pons va mantenir la tradició de premiar els participants amb una xocolatada ben calenta perquè tornessin entrar en calor després de l'esforç realitzat.