El batle de Ciutadella, Ramon Sampol | Josep Bagur Gomila

TW
7

Ramon Sampol oferí ahir el seu primer parlament institucional de Sant Antoni amb un discurs que calificà de «carregat d'esperança, d'humilitat i d'energia, i que soni amb tanta firmesa com els Tres Tocs». El seu missatge va ser clar: «No podem defraudar els ciutadans».

En aquest sentit, es referí a que Ciutadella ha travessat, «i estam travessant encara», un difícil mandat, «però també hem demostrat que podem, tots junts, consensuar una ruta de futur per Ciutadella». Un missatge que comparà amb l'esperit de Sant Antoni «que va resistir al desert, amb totes les precarietats imaginables, només amb la força de la fe, i en les possibilitats d'ell mateix».

Noticias relacionadas

Una reacció de tots
Sampol no dubtà en afirmar que «hem de reaccionar col·lectivament, i aquest és un repte d'obligat compliment». Una crida adreçada als partits amb representació a l'Ajuntament, instant-los a «fer pinya per respondre a les necessitats dels nostres vesins». La prioritat per al batle és la capacitat de regeneració, de refer-se davant les adversitats i de resoldre els problemes, «i ho hem de fer com a prioritat damunt qualsevol cosa».  Al respecte, assenyalà que «ara pertoca aquest recolzament, que aquesta empenta col·lectiva la posem en pràctica la societat civil i els governants». També va fer referència, a una lliçó «que estam aprenent i que quedarà gravada a foc», és a dir, «a mirar amb lupa el valor de cada cèntim, a aplicar una escala de valors pel que fa al repartiment dels doblers públics», en al·lusió a la gent que pateix.

Així mateix, instà a la Corporació a assumir «el grau de lideratge» que li pertoca davant Ciutadella, una missió que considera de responsabilitat política. En referència als polítics, assenyalà que «tot i les nostres diferències, som capaços d'estructurar alternatives per cercar un bé comú, per damunt de qualsevol ideologia, aquesta és l'actitud que ens honra davant els nostres conciutadans». Sampol destacà que «el destí ens ha situat aquí, i no els podem decepcionar». Pel que apel·là a l'esperit de Sant Antoni per donar una empenta que sigui realment col·lectiva.