S’Àvia Corema que els lectors rebran demà junt amb el seu diari és obra del dibuixant d’«Es Diari» , Zaca, que ha donat vida a aquesta vella arruada i amb berrugues. Com no, apareix amb el seu rosari penjat de la cintura, un bacallà i una graella a les mans, i els set peus davall la falda | jzacarias

TW
2

El final del Carnaval indica que comença el compte enrere per a la Setmana Santa. Set setmanes que la tradició popular representa amb els set peus de s'Àvia Corema. Peus que els menorquins es podran encarregar d'anar retallant cada divendres, gràcies a les làmines que «Es Diari» regalarà demà als lectors que comprin la publicació.

S'Àvia Corema inicia demà, Dimecres de Cendra les set setmanes fins arribar a Setmana Santa, la Quaresma, un període penitencial que en la litúrgia catòlica implica abstinència i dejuni, per preparar la Pasqua.

«Es Diari» reprèn la tradició d'any anteriors, i torna a editar aquestes làmines pensades perquè els més petits la puguin pintar, abans de penjar-la a casa, per poder-li anar traient peus a mesura que passin les setmanes.

La Quaresma és un temps per a la reflexió i l'austeritat. S'allarga durant 40 dies, els que Jesús va passar en dejuni pel desert, i s'estén des del Dimecres de Cendra fins el Dijous Sant.

Aquest espai temporal es representa amb una àvia, figura comú a les terres de l'arc mediterrani europeu, que porta un rosari penjat, i a les mans hi duu un bacallà i una graella. I, com no, amb els seus set peus, una manera molt pràctica de comptar les setmanes que falten per Pasqua.