Imatge d’un bot

TW
2

La Fira del Cavall de Raça Menorquiana, que es celebra aquest cap de setmana en el Recinte Firal des Mercadal, està d'enhorabona donat que el seu concurs morfològic -gènesi de la fira eqüestre- compleix 25 anys, amb la participació d'uns 170 cavalls en les proves de morfologia i funcionalitat, així com en l'espectacle eqüestre del dissabte.

Aquest esdveniment, que tindrá lloc el dissabte dia 16 i el diumenge dia 17, està organitzat per l'Associació de Criadors i Propietaris del Cavall de Raça Menorquina i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament des Mercadal, Consell insular i Govern balear.

El batle des Mercadal, Francesc Ametller, va assegurar que està convençut que la fira ajuda a dinamitzar l'economia del poble, amb la implicació dels bars i restaurants per posar a l'abast dels visitant d'un oferta gastronòmica atractiva. També va subratllar la feina dels criadors en la millora de la raça.

Els vocals de l'associació, Nisio Pons i Jaume Villalonga, van agraïr a les administracions implicades la seva col·laboració econòmica i també la cessió de les instal·lacions per dur a terme les proves de morfologia i funcionalitat, així com l'espectacle nocturn en què 70 cavalls oferiran una decena d'actuacions.

El conseller d'Economia, Fernando Villalonga, va assegurar que la fira està consolidada, gràcies a la labor de l'associació presidida per Cristòbal Marquès. Villalonga va recordar la gran millora que ha representat la compra dels boxers a càrrec del programa Leader.