El mercat que arrencà motors ahir es pot visitar cada dijous fins el darrer de setembre | Josep Bagur Gomila

TW
2

Passeig pel mercat. Compra d'alguna peça de roba, fruita o objecte artesanal. Un refresc mentre la música folklòrica sona i unes llepolies gastronòmiques per arrodonir el vespre. Aquesta fou l'acció que ahir es va repetir una, dues i qui sap si cents de vegades com a primer tast d'un estiu que arrenca motors.

Es Mercadal donà ahir vespre el tret de sortida a la fira d'estiu que cada dijous, des de fa quatre anys, omple carrers i places, botigues i establiments de restauració. El mercat creix com l'escuma any rere any. I és que, enguany, ja acull més de 150 parades, entre vuit i deu més que l'estiu passat. Aquest increment és simptomàtic, segons senyala el batlle del municipi, Francesc Ametller, qui ressalta que l'activitat comercial tant des Mercadal com de Fornells és ben viva. I així també ho demostra l'obertura d'entre tres i quatre establiments en els darrers mesos, tots ells al Carrer Nou. A més, és clar en advertir que el mercat s'ha convertit en un element representatiu del dinamisme comercial, cultural i gastronòmic del nucli. Sens dubte, la centralitat segueix sent un pol d'atracció.

D'aquesta manera, entorn a 80 expositors són venedors ambulants, una vintena procedeix del sector agroalimentari, vint més pertanyen al món de l'artesania i la trentena restant són comerciants. El mercat, que discorre pel Carrer Major, Plaça Constitució, Carrer Nou i Plaça Pare Camps, incorpora enguany el Carrer Metge Camps. En canvi, no hi haurà parades al Carrer Verge del Toro. Es tancarà al trànsit un tram del Carrer Mestre Garí i Metge Camps per tal de facilitar el passeig pel nucli. Per aquest motiu, el batlle assenyala que hi haurà dos policies locals vigilant el trànsit rodat i un tercer que inspeccionarà el mercat, en especial, que tots els expositors disposin de la documentació que pertoca.