TW
2

De la mar a la terra. Així es desenvolupà ahir la festa marinera de Sant Pere a Maó que va començar amb una explosió d'esquitxos i acabà en pis ferm per gaudir de les havaneres i la música més estiuenca. 

La diversió es concentrà ahir a S'Hort Nou. És una de les efemèrides més antigues del calendari estival. I és que fa més de cent anys que la festa ja es desenvolupava en aquest indret. La cita congregà un bon grapat de persones ansioses de gaudir, des de fora de l'aigua, d'una tarda calorosa però que s'anava a convertir en la més refrescant.

La travessa del port nedant va comptar enguany amb una reduïda participació, ja que els habituals competidors i membres del Club de Natació de Maó (entitat coorganitzadora de l'activitat) havien partit cap els Island Games de Jersey. Només tres nedadors s'atreviren a creuar els 350 metres de la cursa aquàtica. Però la poca assistència va fer brotar un nou element: el de la companyonia i la solidaritat que deixaren al fons de l'aigua la competitivitat i les ganes de fer-se amb la primera posició. Rafael Muñoz, Iván Cardona i Joan Cardona es van llençar amb valentia a l'aigua. Muñoz -també regidor de l'Ajuntament de Maó- fou el més ràpid en fer la travessa, però uns metres abans d'arribar a la fita, va donar mitja volta amb l'objectiu d'ajudar i acompanyar a Joan Cardona, membre del Club Vidalba i encarregat del Club de Natació que té l'entitat. Iván Cardona, veient l'acció que acabava d'emprendre el seu company, va fer el mateix, fent possible que Joan Cardona fos el primer en tocar l'entarimat. Arribaren els tres en un temps de 5 minuts i 19 segons. Fou així com la travessa d'enguany es va alçar d'entre les més solidàries i amb una dosis d'empatia admirable.

Després de l'exercici de natació, el port es preparà per riure i xalar. Era el torn del joc del capellet. Nou valents es disposaren a recórrer el llenegadís tronc. El capellet es resistí fins la quarta i darrera volta quan Gaspar Linares l'aconseguí tocar. El guanyador s'emportà un pernil, gentilesa de Sibaritas. La segona i tercera posició, que havien de rebre una ruta a cavall, regal del Grup de Cavallers de Maó, van quedar desertes, perquè ningú més va aconseguir l'objectiu. L'àrea de Cultura de l'Ajuntament decidí sortejar els guardons entre els participants. Bárbara Vidal i Carla Pérez foren les afortunades. La resta de participants va obtenir dues entrades de cinema a Ocimax.