Les oques circulen pels carrers de Cala en Porter mentre els turistes les observen | Gemma Andreu

TW
7

Tres singulars turistes transiten fa més de tres setmanes pels carrers de Cala en Porter, més concretament, per la zona del torrent, al voltant de la platja. El seu vertader origen és la gran incògnita i preocupació d'alguns residents. Es tracta de tres oques, tres aus que, segons el rumor que corre aquests dies per la urbanització «han estat abandonades a la seva sort».

Les versions dels comerciants de la zona coincideixen en què «són animals que han estat criats en una família, ja que durant els primers dies que van aparèixer, perseguien els cotxes de color negre, indici que els seus amos podrien tenir-ne un de similiar i el relacionen».

Aparentment, és un atractiu per als turistes que van a la platja, però en realitat, són aus salvatges. Si les persones s'hi apropen, poden arribar a ser agressives. Tot i així, les oques són territorials, i si algú envaeix el seu espai, l'únic que fan és defensar-se.


Alimentació

José Ilario Navarro, resident de Menorca fa més de 45 anys, és la persona encarregada d'alimentar cada dia aquestes tres oques, a tots els ànecs que habiten el torrent i alguns ocells que viuen a prop de casa seva. Ilario Navarro s'ha posat en contacte amb la Protectora d'Animals de Menorca i la resposta que van donar va ser que «tan sols acolleixen gossos i gats».

Del centre de recuperació de faunadel GOi va rebre, també una negativa perquè, explica, van dir que «no hi poden fer res al respecte perquè les oques estan en un perfecte estat».

Per últim, va demanar a l'Ajuntament d'Alaior que se li abonés una quantitat de 15 euros durant cada mes per poder comprar els aliments necessaris per a les oques. Encara «estic esperant una resposta», conclou Navarro.