TW
2

La Plaça Esplanada des Castell acull aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de la Mascota de Menorca, una iniciativa que reuneix al llevant insular una sèrie d'expositors que tenen com a denominador comú el món dels animals, especialment dels cans.

L'esdeveniment va començar ahir dissabte dematí, amb una desena d'expositors que presenten una gran varietat de productes. Hi ha també la presència d'un veterinari, que ofereix consultes gratuïtes, una perruqueria canina que atén també possibles clients, així com la Protectora d'Animals i el centre Agility d'Alaior, que a banda de mostrar la seva oferta, realitza també una sèrie d'activitats al llarg dels dos dies.

I és que la fira es complementa amb demostracions sobre tècniques d'ensinistrament, així com desfilades de cans per mostrar pentinats i estilismes. A més, a la carpa instal·lada a la plaça s'hi organitza també un concurs infantil de dibuix en el que hi poden participar tots aquells infants que passin per la fira.

La primera jornada va incloure una demostració d'ensinistrament, i ja el capvespre, es va fer una desfilada en la que es van poder veure alguns exemplars que estan a l'espera d'una família d'acollida.

Per acabar d'ambientar l'acte, a la mateixa plaça es proposaven passeigs en poni als més petits, i també hi havia una taula en què se'ls pintava la cara amb motius canins.

Avui diumenge, la fira continuarà en horari de dematí, amb tots els expositors a disposició del públic. A més, el jurat del concurs de dibuix decidirà els tres primers premiats i s'entregaran els premis (12 hores). Per acabar, a les 13 hores hi haurà una demostració d'Agility.