El Ball de Carnaval era ben arrelat a Maó, i reunia centenars de persones a la sala gran del Teatre Principal

TW
2

Vint-i-cinc anys després, Maó recuperarà enguany l'oblidat Ball de Carnaval, una cita que s'havia celebrat durant molts anys però que no s'ha tornat a organitzar des de 1991. La del ball és una proposta que sorgeix des de l'Ajuntament, amb l'objectiu d'oferir una iniciativa als aficionats a ballar, seguint una tradició que hi havia a la ciutat però que va quedar interrompuda. «Abans es feia al Teatre Principal, i després de la reforma ja no es va tornar a organitzar», recordava el regidor de Cultura, Hèctor Pons.

Aquest serà un ball de gala i amb la música del grup Blue Moon, divendres, dia 5, a les 21 hores. Tindrà lloc a la Sala de Cultura Sa Nostra, que es decorarà per a l'ocasió, per rebre tothom qui desitgi participar-hi. Des del Consistori s'ha convidat ja diferents entitats i col·lectius com els de gent gran, en el qual habitualment hi ha molta afició pel ball.

Però la programació de Carnaval començarà dijous, amb la tradicional concentració de grups escolars a la Plaça Constitució. Serà a partir de les 11 hores, i s'esperen entre 700 i 800 alumnes, que gaudiran de l'animació de Punt de Lleure i participaran a la rueta pels carrers del centre.

Després, a les 18.45 hores, el Pavelló Sínia Costabella acollirà una festa infantil amb la música i l'animació d'Esportart, i hi haurà premis a les millors disfresses.

Per dissabte, dia 6, es manté la tradicional rua de Carnaval, que sortirà a les 19.30 hores de l'Esplanada. Per ara s'hi han inscrit deu grups, però s'espera que siguin més, ja que el termini per apuntar-s'hi acaba dia 2. Enguany ha augmentat la partida per a premis, ja que hi haurà un tercer classificat. Així, els tres primeres carrosses rebran 500, 250 i 150 euros, respectivament, i les comparses 250, 150 i 100 euros, premis que es lliuraran al ball que es farà a la Sínia Costabella, amb la música de DJ Kike.

En darrer lloc, el Dimarts Jarder es farà el seguici fúnebre d'en Camestortes, que sortirà de l'Ajuntament a les 19.30 hores i acabarà al Teatre Principal mitja hora després. Allà es farà la vetlla del mort i es llegirà el seu esbojarrat testament enmig d'una pluja de regals. Serà amb la rifa, per a la qual es compta amb la col·laboració de nombrosos establiments de l'Illa.