Les obres d’adequació de la zona van començar dimecres i inclouen l’eliminació d’aquest túnel soterrat. | Gemma Andreu

TW
2

S'usava ja ben poc i s'havia convertit en un punt negre. A més, tot i que era ben conegut entre els ferreriencs, molts menorquins desconeixien la seva existència. I és que la carretera general al seu pas per Ferreries disposava d'un pas soterrat per tal d'evitar travessades perilloses del vial. 

El desviament de la carretera convertí aquest tram en un carrer ja que la densitat de la circulació va baixar considerablement, integrant-lo al nucli. Per tant, deixà de ser una zona amb perill. Aquest pas soterrat ha deixat de tenir la funció amb la què es va construir fa ja més de 25 anys. 

Dimecres van començar les obres d'adequació d'aquest tram de l'antiga carretera general que s'havia quedat sense executar amb la conversió de la carretera en un bulevard. L'actuació inclou la supressió d'aquest pas soterrat que discorria per sota de la carretera en el tram entre el carrer de la Pau i carrer Goya, just a l'entrada del poble per Ciutadella. El batlle, Josep Carreres, explica que un cop el vial va passar a ser carrer  aquest pas soterrat va perdre força. També assegura que no complia normativa de barreres arquitectòniques. I indica que «eliminem el pas però de cap manera suprimim la seguretat de la zona». A més a més, s'amplien voravies a banda i banda, s'ubiquen punts de llum i un pas de vianants. 

Aquestes obres es complementen amb una altra actuació, en concret a la sortida del poble en direcció a Maó. S'amplia la voravia que connecta el bulevard amb el polígon, a més d'incorporar una bossa d'aparcaments amb capacitat per a deu cotxes. 

Ambdues actuacions tenen un cost aproximat als 60.000 euros i permetran completar la conversió de l'antiga carretera general en un bulevard. 

Aquestes actuacions conclouran amb la ubicació de les marquesines per a la nova aturada d'autobusos.