«Don Q», el cavaller que lluita per atrevir-se a atrevir-se, tal com resa el lema de la història. Basada en el Quixot de Cervantes, es tracta d’una obra gestual, sense paraules | Javier Coll

TW
0

Na Bàrbara, de 10 anys, observava atenta com aquells dos personatges que es trobaven dalt l'escenari imaginaven històries i feien bogeries. Després de quaranta minuts d'escenificació teatral, aquesta nena sortia del Teatre Principal amb un somriure i la motxilla una mica més plena d'hàbits de consum escènic. Era la tercera obra que anava a veure aquest cap de setmana i ben segur havia après la importància del llenguatge teatral.

És només un exemple dels centenars de persones que aquest cap de setmana han pujat al vaixell de la imaginació i han gaudit dels espectacles que oferia el cinquè Festival de Teatre Infantil de Maó. Ajuntament i Fundació Teatre Principal han aconseguit reunir unes 350 persones per funció, una xifra a la qual cal encara sumar el matinal per a escoles i les dues activitats al carrer.

Dissabte fou el torn de «l'Endrapasomnis», «Pulgarcito» i de les girafes gegants. Aquest diumenge tocava conèixer «Don Q», el cavaller que lluita per atrevir-se a atrevir-se, tal com resa el lema de la història. Basada en el Quixot de Cervantes, es tracta d'una obra gestual, sense paraules, que a més de la gran comicitat guarda un valuós missatge. Després, ses Moreres es va convertir en un eixam d'abelles gràcies a l'actuació de La Tresca i la Verdesca. Amb l'espectacle «Zum», tres abellots van fer de l'espai una explosió de diversió. No hi faltà el ball, els esquitxos d'aigua i la pluja de paperins.

La gerent del Teatre Principal, Àngela Vallès, assegurava aquest diumenge que «hem deixat el llistó ben alt». Considera que «després de quatre anys sense aquesta activitat, la gent s'ha bolcat més que mai, la resposta ha estat espectacular», diu. «La demanda és clara, la proposta està íntegrament lligada al futur del teatre», afegia el regidor de Cultura, Héctor Pons. A més, l'activitat ha estat carregada d'un component social. Una quinzena de nens de la Casa de la Infància i el Casal de Joves també han pogut gaudir de l'oferta.