Una ampolla d’Ànima de Raimat acompanya el plat amb el qual serà maridat. | Raimat

TW
0

Rodejar-se d'amics i familars per compartir un bon àpat i un bon vi és l'escenari ideal per a que una conversa flueixi distesament.

Aquest és, precisament, l'objectiu de la primera edició de «Converses a la carta», una iniciativa del centenari celler Raimat, de la Denominació d'Origen Costers del Segre, que aglutina 37 restaurants de Menorca en una ruta gastronòmica. Fins al 15 de juny, els establiments ofereixen menús a preus ajustats ideats per maridar a la perfecció amb l'icònic vi Ànima de Raimat.

El negre és jove, modern i fresc amb moltes notes de fruites i de xocolata. Alhora, el blanc és també modern, fresc, amable i amb una alta intensitat de fruita i multitud d'aromes: a flors, notes tropicals i un agradable final de llima llimona.

La proposta pretén que els comensals degustin plats elaborats a partir d'una revisió de la cuina tradicional que defineixi l'esperit del vi de Raimat. Els consumidors, per tant, podran gaudir d'un moment únic i recuperar, a través d'un original joc de taula, la forma més habitual de comunicació, la conversa. I és que Ànima de Raimat és conegut com a «accelerador de converses».

Entre els restaurants que han decidit participar d'aquesta curiosa iniciativa, que arriba per primera vegada a Menorca després d'assolir un gran èxit arreu de Catalunya, hi trobam Ca Na Pilar de Es Migjorn Gran, Cas Ferrer de Ciutadella, Pan y Vino i l'Hotel Alcaufar Vell de Sant Lluís i Ca Na Marga de Fornells, o Rias Baixas de Ferreries.