La igualtat de gènere en el món de l’esport, la relació dels pares amb els fills que en practiquen, i la relació d’aquests amb els seus entrenadors són el rerefons de tres curts que han elaborat un grup d’al·lotes i al·lots d’entre 9 i 13 anys de Ciutadella. La iniciativa ha estat obra del Consell infantil, impulsat per l'area Socioeducativa de l'Ajuntament de Ciutadella. | Ajuntament de Ciutadella

TW
1

Els fillets s'han convertit en actors i guionistes per trasnmetre a través de tres cutmetratges els valors que han treballat durant el curs. Són joves d'entre 9 i 13 anys, membres del Consell Infantil, i amics que han col·laborat dels centres educatius de Ciutadella, que han creat i enregistrat tres històries perquè els adults prenguem consciència sobre l'equitat de gènere, l'esport i els temps de lleure. Són històries i situacions quotidianes en què els fillets es troben en la pràctica del lleure i l'esport i que volen transmetre als adults.

Segons explica Fàtima Anglada, dinamitzadora del Consell Infantil, concretament s'ha volgut plasmar la relació dels fillets i filletes amb el seu entrenador o entrenadora; la relació i implicació dels familiars en la pràctica esportiva dels seus fills i filles; la relació d'iguals, entre companys i companyes, i la igualtat de gènere, uns valors que encara són un repte a àmbits com l'esport entès com a competició.

Feina d'equip

Des de l'Ajuntament de Ciutadella, el Consell Infantil Municipal i amb la col·laboració dels Centres Educatius, han estat treballant durant aquest curs escolar el tema de l'equitat de gènere, i com es viu en àmbits esportius i d'oci. El producte final d'aquesta feina, ha resultat la gravació d'aquests curtmetratges on els propis fillets i filletes han estat els màxims protagonistes. Han participat des de l'elaboració dels guions fins a ser, alguns i algunes, intèrprets i extres dels curts. La idea és dels propis fillets i filletes, que han comptat amb l'ajuda de Xavi Álvarez en l'enregistrament i muntatge de les imatges. Els alumnes han comptat amb la col·laboració d'actrius com Gemma Moll i Alexandra González, entre d'altres.