Els guanyadors i els finalistes del concurs reben el diploma per part de les autoritats i el president del Consell Regulador | Gemma Andreu

TW
3

El formatge semicurat Torralba-Nicolás Cardona de s'Almudaina i el curat de Cooperativa Agrícola i Ramadera de Menorca del lloc Son Planas van ser els guanyadors del primer premi del XVIè Concurs de Formatge Mahón-Menorca Artesà que es va celebrar aquest dimarts a la nit a la plaça de Sant Gaietà de Llucmaçanes.

S'Arangí (Es Mercadal) i Binigarba (Ciutadella) i els curats de Hijo de F. Quintana, de ses Arenetes (Ciutadella) i Santa Catalina (Maó) han estat finalistes. Les formatgeries guanyadores van rebre un trofeu i el madurador dels formatges premiats, un diploma i la possibilitat de publicitar el premi.

Cada formatgeria podia presentar una fogassa per categoria, directament o a través del seu madurador. En total es van presentar 33 formatges en la categoria de semicurats i 25 en la de curats. Les peces provinents de 41 formatgeries artesanes de l'Illa van ser tastades i classificades el passat 30 de juny pel Consell Regulador de Denominació d'Origen Protegida (DOP).

Paladar

El fall del jurat, format per nou membres, es va decidir després d'avaluar el sabor i l'aroma de totes les peces presentades així com la seva textura, l'aspecte visual de la pasta i el gust residual que persistia a la boca un cop ingerit.

El Concurs Formatge Mahón-Menorca és una iniciativa del Consell, amb la qual pretén donar suport al sector i donar a conèixer el formatge amb Denominació d'Origen, etiqueta que actualment tenen 41 llocs de l'Illa.