La periodista Montse Armengou ahir a la sala Albert Camus durant l’acte d’homenatge a les víctimes menorquines dels camps nazis. | Gemma Andreu

TW
14

Quan es parla de camps de concentració del nazisme ens venen al cap noms com Mauthausen, Auschwitz o Buchenwald, per exemple. En canvi, pocs pensaríem en Ravensbruck.

I a aquest es va referir la periodista Montse Armengou en l’acte d’homenatge que, per tercer any consecutiu i aquesta vegada a la sala Albert Camus de Sant Lluís, les institucions públiques de Menorca, encapçalades pel Consell i els vuit ajuntaments de l’Illa, van fer ahir a les víctimes menorquines als camps d’extermini nazi, amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust.

Armengou es va referir a Ravensbruck com a metàfora, per parlar de l’oblit de la Història amb les dones quan es ralla de víctimes del nazisme i del franquisme i feixisme. De dones i fillets n’hi va haver a molts camps de concentració, però aquest va ser creat específicament per a dones i fillets, i allà van anar a parar com a presoneres la majoria de deportades espanyoles, per ser utilitzades com a mà d’obra esclava dins el camp i per a la indústria alemanya i de guerra.

[Llegeixi la noticia sencera a l’edició impresa del 28 de gener a Kiosko y Más o a My News]