La presentació del cartell de la Setmana Santa de Maó, aquest dijous a La Concepció. | Gemma Andreu

TW
0

Aquest dijous s’ha presentat a la parròquia de la Concepció de Maó el cartell i la programació dels actes de Setmana Santa 2024, amb l’assistència del consiliari de les vuit confraries de Maó, Joan Tutzó, i els germans majors o representants d’aquestes.

El cartell de la Setmana Santa de Maó és una obra original de Víctor Pons Arnau, membre de la confraria de sant Pere, amb el qual l’autor ha volgut subratllar la unió de totes confraries de la ciutat per mantenir una de les tradicions religioses més importants. Al cartell apareix sant Pere amb el gall i les mans acusadores que representen les vuit confraries de la ciutat.

Francesc Carreras, el pregoner

La confraria de sant Pere celebra enguany el 25è aniversari de la seva fundació, per la qual cosa el pregó tindrà lloc dia 20 de març, a les 20.30 hores, a l’església de la Concepció, seu de la referida confraria, i anirà a càrrec de Francesc Carreras Catchot, autor de sis llibres i uns quatre-cents articles en diaris i revistes amb les seves recerques històriques sobre la Setmana Santa. A més d’investigador i documentalista, Carreras és des de fa quaranta-cinc anys membre de confraria de la Sang.

El programa d’actes inclou les següents processons. El Diumenge de Rams tindrà lloc la processó del Via Crucis, amb la concentració prèvia a la plaça de Sant Francesc; el Dilluns Sant es celebrarà la processó de la confraria de la Sentència; el Dijous Sant les diferents confraries, sense passos ni bandes de música, participaran en la processó del Sant Silenci; el Divendres Sant es celebrarà la processó del Sant Enterrament; i el Diumenge de Pasqua sortirà la processó de l’Encontre.