Marc Albert Capó Payeras

TW
0

autofitxa


Som en Marc Albert Capó Payeras, vaig néixer el 9 de novembre de l'any 2000, per tant ara tenc nou anys. Sempre he viscut al lloc de Binialfus amb la meva mare, Feli, i el meu pare, Sebastià i els meus dos germans Miquel i Pedro. Vaig a l'escola Fonti rroig, m'agrada l'educació física, la plàstica, les matemàtiques i medi ambient, no tant les llengües com castellà i català. Jug a futbol amb l'Sporting des de fa dos anys, som dels Benjamí Futbol 8, entrenam tres dies a la setmana i jugam els dissabtes. Els meus dos germans també juguen a l'Sporting, estan a segona B. Quan juguen aquí sempre els vaig a veure, si juguen fora no hi puc anar tot i que m'agradaria molt. Ens agrada molt el futbol i jo l'equip que més m'agrada, a més de l'Sporting, és el Barça.

Com és la teva vida a Binialfus, t'agrada viure a un lloc? Sí, m'agrada molt viure a Binialfus, hi he viscut tota la vida.


A què t'agrada jugar quan ets a casa teva?
Sempre que puc vaig a jugar defora. M'agrada anar en bicicleta, jugar a futbol i fer fang amb el munt d'arena que tenc davant de les cases. M'ho pas molt bé quan vénen els meus amics d'escola a veure'm aquí o quan vénen es meus cosins en Pau, na Marina i en Xavi. Solen venir els caps de setmana i sobretot a l'estiu. Tenim quatre campaments muntats per tot el lloc, però quasi sempre anam a un d'ells perquè està més a prop, els altres estan més enfora. Els campaments els feim amb llenyes i cordes, els estalonam a arbres o a les parets. Jugam a encalçar-nos, amagar-nos i altres coses. A na Marina sempre li agrada jugar a restaurants, així que feim veure que cuinam el que hem sembrat. Per sembrar tenim càvecs i collim herbes. També feim fang amb arena, aigua i herbes A més ens agrada botar i caminar per damunt parets i jugar amb les barreres.


Quins animals teniu al lloc, què fas amb ells?
Tenc un ca que es diu Tom i m'agrada jugar molt amb ell, i amb els moixets també, tot i que n'hi ha dos que són una mica esquius. També tenc una vaca que és molt amiga meva, es diu Rosana i des que un dia li vaig donar menjar a la boca se deixa tocar i sempre que puc la vaig a veure. Tenim més vaques, vedells, gallines i perdius.


Ajudes els teus pares?
Si, sobretot el papà. Vaig en bicicleta a obrir-li els portells perquè passi amb el tractor per anar a dur palla. També ajudo, quan puc, a donar menjar a les vaques i biberons als vedells els primers dies de vida. A vegades vaig a cercar ous i cuido una mica del ca i els moixos.


Trobes a faltar res de la vida al poble?
No, m'agrada viure aquí i m'agrada que a la gent li agradi venir a veure'ns.


Quan siguis major, t'agradaria ser pagès?
Sí, ara pens que m'agradaria.