TW
0

El transvasament cultural és en definitiva inofensiu, també curatiu, però sobretot dóna oportunitats de creure en la bondat i descobrir la riquesa de l'altre i fermar així reforços.

Té quelcom d'estratègia, innegable, però en el fons ha de calar molt més enllà del fet temporalment limitat que tracta una exposició com la que es presentarà dimarts al Museu de les Arts Decoratives de Houston, que duu per títol "Arts of Ancient Vietnam: from River Plain to Open Sea". Fa dues dècades, Nancy Tingley, comissària de l'exposició, va viatjar a Vietnam amb la intenció de poder organitzar aquesta exposició. No va ser possible. En la història dels Estats Units, Vietnam juga un paper important en el segle XX. Que quedaven assumptes a resoldre ho demostra el fet de no poder realitzar aquest tipus de transvasaments culturals, que hi ha una obertura suficient en aquests moments i un intent real de major comunicació ho demostra el fet que ara l'exposició és una realitat imminent.

A través de l'art hom troba com dir les coses de forma polida. El CCCB el 2005 va desvetllar a Occident com havia estat vist, i és vist, des d'Orient. L'exposició "Occident vist des d'Orient" desvetllava més d'un secret amagat i molts aspectes desconeguts de com som vists els europeus, especialment, des de l'altra costat.El transvasament cultural és en definitiva inofensiu, també curatiu, però sobretot dóna oportunitats de creure en la bondat i descobrir la riquesa de l'altre i fermar així reforços.