Paisatge de Menorca. Es proposa una activitat d?aproximació al paisatge menorquí, observant la tran

TW
0

Per als centres escolars de Menorca que vulguin participar de les activitats que es realitzen a Mallorca s'ofereixen ajuts de desplaçament

Redacció

Maó


El programa d'activitats educatives de la Fundació Sa Nostra, enguany presenta un bon ventall d'activitats per fer a les Illes. Avui en destacarem un parell de les que es realitzen a Menorca, encara que l'oferta és més àmplia i cal tenir en compte que s'ofereixen ajuts de desplaçament als centres escolars de Menorca que vulguin inscriure's a qualsevol de les activitats del programa que es fan a Mallorca. L'ajut és de 300 euros per grup classe. Heu de trametre les vostres sol·licituds al Servei d'Informació i Inscrispcions de la Fundació Sa Nostra abans de dia 30 de novembre.

Si voleu més informació, podeu telefonar als telèfons 971 366 854 de Maó o al 971 480 686 de Ciutadella.

Un parell de propostes

Arquitectura i paisatge. És una activitat dirigida als alumnes d'ESO i de Batxiller compresa entre els mesos d'octubre i gener. S'ofereix participar en un projecte de recollida de dades sobre el paisatge i després interpretar-les en una visita guiada a una exposició.

Es tracta d'una aproximació al paisatge menorquí observant la transformació que ha anat experimentant amb la intervenció de l'home.

És un projecte creat amb la col·laboració de l'Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) i el Col·legi d'Arquitectes que vol obrir un procés de reflexió sobre tres aspectes que són; l'entorn urbà (l'arquitectura crea el paisatge), el territori rural (l'objecte arquitectònic entra i ordena el paisatge natural), i el territori periurbà (espai vague que no és urbà ni rural).

Inicialment es farà una feina de camp amb els alumnes, que recolliran dades sobre la seva percepció del paisatge relacionat amb l'arquitectura i els tres àmbits abans esmentats. Després, es farà la comprensió d'aquestes dades i dels valors del paisatge que s'ha de preservar a l'exposició que es muntarà a la Sala de Cultura de "Sa Nostra" de Maó.

Els fillets pinten i interpreten la "Dansa del foc". Continuant amb l'activitat Music, art and English realitzada el curs anterior a les Sales de Cultura de Menorca, enguany es proposa fer feina a l'aula en la interpretació amb colors d'una música clàssica, en concret la "Dansa del foc" de Manuel de Falla.

És una activitat dirigida a alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius.

Tal com fa l'artista britànic resident as Migjorn Gran, Ronald Webb, que crea les seves composicions abstractes inspirades en grans compositors de música, l'activitat compta amb la seva visita a les aules per fer classes magistrals sobre el procés d'abstracció i sobre les tècniques del collage i la textura pictòrica. S'ofereix també un vídeo, en anglès, en què l'artista mostra la seva feina.

Els treballs resultants, creats pels alumnes participants en aquesta activitat formaran part d'un mural col·lectiu que s'emprarà com a decorat escenogràfic per a la interpretació d'El amor brujo al Teatre Principal de Maó.