Extraescolars. Gimnàstica rítmica, judo, anglès...

TW
0

Una passa més en el constant intent social per a conciliar la vida professional i personal de les famílies que tenen fills escolaritzats en el centre

Susana Mora Humbert

Maó


Des de l'escola pública Mateu Fontirroig de Maó, se'ns ofereix per a aquest nou curs escolar l'oportunitat de gaudir d'un seguit d'activitats extraescolars que es presenten com a lúdiques i força divertides.

Segons ens informen membres de l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes del centre -encarregats de portar a terme tot aquest projecte-, moltes de les activitats porten ja uns anys en funcionament amb molt bons resultats, però ha estat en aquest any en el que s'han decidit a fer-ho extensible més enllà de les parets del centre escolar.

Les activitats que s'oferten són les que es relacionen a continuació, activitats del tot variades que han tingut molt bona acollida entre els alumnes. Així, tenim:

a) El "Taller de Manualitats" portat a terme per na Natàlia Millán, en el que es compta amb l'afluència de 7 nens. L'horari del mateix és comprès per les tardes dels dilluns i dels dimecres de 16 a 17 hores.

b) L'activitat de Judo, que compta amb la col·laboració de l'Escola Menorquina de Judo i que està sent impartida aquest any per en Pep Escrivà. En aquesta hi participen 12 alumnes -entre els que hi trobem dues nenes-. L'horari de la mateixa és de 16 a 17 hores els dilluns i dimecres.

c) El Pre-minibàsquet que neix arran del Conveni tancat amb el Club Alcázar i que compta amb 8 alumnes alliçonats per l'entrenador Damià Borràs. Aquesta activitat és impartida els dilluns i dimecres de 17 a 18 hores.

d) La Gimnàstica Rítmica, que és ensenyada a 11 filletes per na Lucía López els dimarts i dijous de 15.45 a 16.45 hores.

e) La disciplina de Música, que és introduïda per n'Helena Armenteros i en la que hi trobem apuntats 6 alumnes que acudeixen a classe cada dimecres de 17 a 18 hores.

f) Les classes d'Anglès impartides per la professora nativa Betty de Cruz. Aquestes vénen dividides en tres nivells: grup de P3 a P5 en el que es compta amb 15 alumnes i que té lloc els dimarts i dijous de 16.30 a 17.30 hores; el grup de 1r a 2n -en el que trobem 20 alumnes, pel que s'ha hagut de dividir l'activitat en dos subgrups que es troben cada dilluns i dimecres de 16 a 17 hores el primer i de 17 a 18 hores el segon- i el grup de 3r a 4t, on es compten 8 estudiants que reben classes cada dimarts i dijous de 15.30 a 16.30 hores.

g) Finalment, tenim dues activitats dirigides als pares:

L'aeròbic per a pares que es porta a terme per na Joana Taltavull a la sala de psicomotricitat de l'escola pública Verge de Gràcia els dilluns i dimecres de 20 a 21 hores i en la que hi participen 16 mares.

Els massatges per a nens de P3-P4 i P5, curset de 6 setmanes en mans de na Dori Anglada que transcorrerà en sessions d'hora i mitja.

Les activitats escollides i ofertades són fruit del sondeig realitzat per l'APIMA entre els pares dels alumnes a final de curs. Amb aquesta dinàmica s'intenta mesurar quins poden ésser els interessos dels mateixos envers les possibles activitats extraescolars que es poden plantejar de cara al curs vinent. Pel que ens apunten na Marga Vinent, na Marga Pons i na Paqui Pons -membres de l'APIMA- els sondejos solen ser coincidents en resultats any rere any, essent una de les activitats més demandades la de la informàtica, activitat que aquest curs no ha pogut ofertar-se per manca d'espai, estant el centre en vies de reforma.

D'aquesta manera, l'escola Mateu Fontirroig dóna una passa més en el constant intent social per a conciliar la vida professional i personal de les famílies que tenen fills escolaritzats en el centre, ja que amb aquest projecte multidisciplinar s'amplia l'horari pròpiament lectiu i es brinda l'oportunitat a pares i mares de deixar els seus fills a l'escola mentre ells són al seu lloc treball. Cal apuntar a més que aquest any s'ha aconseguit que l'horari de menjador sigui ampliat per a aquells nens que estan apuntats a activitats extraescolars, fent coincidir així els horaris. No és menys important tenir en compte que el programa permet alhora formar els nens en noves disciplines que van més enllà de les matèries escolars, propiciant també que els estudiants aprenguin a gaudir de l'espai del centre des d'una perspectiva diferent a l'habitual.