TW
0

Susana Mora Humbert

Maó


El passat 31 d'octubre, l'EI Es Busquerets de Maó va celebrar la tradicional bunyolada de Tots-Sants, en la que hi participaren pares, mares, avis/es i nens. Aquest any la tradicional celebració ha tingut un segon episodi, el qual es va festejar el dimarts 6 de novembre. En un intent més d'integrar la pluralitat cultural que es viu avui dia en la nostra societat, i com no, a les aules dels centres educatius, des de l'escoleta es va proposar a pares i mares que preparessin aquelles postres, o coques, típiques del dia de Tots-Sants en el seus llocs d'origen, oferint-los exposar-los a famílies, alumnes i mestresses en el que vindria a ser una segona bunyolada però amb caràcter multicultural.

La celebració va tenir molt bona acollida entre les famílies, tant per part d'aquelles que es van afanyar en preparar les seves millors receptes, com per la banda de totes aquelles que van gaudir de les mateixes. D'aquesta manera, els afortunats van poder tastar la rebosteria pròpia del dia dels difunts de Mallorca, Galícia, Andalusia, Romania i Equador, tot acompanyada, com no podia ser d'una altra manera, per l'emblema de la rebosteria de Menorca: els nostres bunyols.

Amb aquesta dolça convidada de nous gustos i sensacions al paladar, es va propiciar un clímax divertit en el que es respirà en tot moment caliu i germanor, i des del que tots, pares, nens i mestres, van enriquir-se passant a conèixer un pèl més la vida i costums dels seus companys.

Entre mossegada i mossegada sonaven les rialles i es repetien les lloances a les rebosteres, les quals, no donaven abast en dictar les seves receptes, que eren acuradament apuntades per mares i àvies que ben segur de cara a l'any vinent, per Tots-Sants, optaran per acompanyar els bunyols i panellets d'aquests nous dolços.

Des des "Xoc" felicitem l'originalitat d'aquesta iniciativa i esperem que sigui repetida l'any següent i, per què no, també acollida per part d'altres centres.