TW
0

L'Escola des Castell organitza un concert amb motiu de la celebració del dia de Santa Cecília, patrona dels músics

Susana Mora Humbert
Maó

El passat dijous 22 de novembre, amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, el C.P Àngel Ruiz i Pablo des Castell, a mode de celebració, va organitzar un concert amb els seus alumnes.
El concert es va celebrar a la pista de bàsquet del Poliesportiu des Castell, on es van desplaçar alumnes i mestres. Aquest es va portar a terme en dues sessions, la primera, que anava dirigida als alumnes d'infantil, 1r i 2on de primària va tenir lloc a les 9.30 h. del matí i la segona, es va donar a les 11.30 h. i s'adreçà als alumnes de 2n i 3r cicle de primària. Ambdues exposicions varen comptar amb la mateixa estructura. Varen començar amb un espai de temps dedicat a l'audició d'un grup d'alumnes de 6è, que sabent sonar qualque instrument -doncs més d'un d'ells rep classes extraordinàries de música al Conservatori- van preparar junt a la seva mestressa de música, na Carme García, fragments de peces musicals conegudes pels nens o adients per aquest públic infantil. D'aquesta manera, alumnes i mestres, entre qualcun que altre pare, varen poder delectar-se escoltant el so d'instruments tals com el piano, la guiterra, la flauta travessera, les flautes dolces, els violins i les trompetes. Tot seguit, l'aforament al complet va passar a cantar un repertori de cançons que havien assajat a classe en hores de música, entre el mateix hi podíem trobar lletres per a tots conegudes com la de L'Elefant, Ton pare no te nas, Eram sam sam, Una mosca, en el cas dels alumnes més petits, i les de Na Dolores, El gripau blau, Puff el drac màgic i Enimorat i ­al·lota en el cas dels alumnes de 2n i 3r cicle. En la sessió adreçada als més menuts, els alumnes de 2on de primària van fer de mestres mostrant als petitets quins gestos podien fer a cada cançó, motiu pel qual van tancar la jornada ballant.
El resultat d'aquesta excel·lent iniciativa, va ser el transcurs d'una entretinguda i divertida jornada escolar, en la que tots els alumnes de l'escola varen sentir-se músics per un dia, celebrant així l'esperit de la festivitat de Santa Cecília i despertant la curiositat musical dels més petits de cada casa.

Aquí teniu qualcunes de les instantà­nies
facilitades pel Col·legi Àngel Ruiz i Pablo
en les que es recullen imatges del concert
celebrat pels alumnes el passat dia 22 de novembre
al Poliesportiu des Castell.