TW
0

El tòpic que a Espanya no es llegeix no es correspon amb la realitat, car en els nostres dies en el nostre país es llegeix cada cop més

Susana Mora Humbert
Maó
Com tots sabem, llegir és molt important. Des de fa ja uns quants anys, existeix la queixa generalitzada de mestres i professors de que els estudiants llegeixen poc i de que aquests gairabé no entenen el poc que llegeixen. Des des Xoc, ens il·lusiona informar-vos que segons recents publicacions, el tòpic de que a Espanya no es llegeix s'està esfondrant. La realitat en els nostres dies és que en el nostre país es llegeix i cada cop més. El percentatge de lectors es situa en el 58%, quatre punts més que en el 2001, amb l'esperança posada en els nens d'entre deu i tretze anys, en els que l'indicador està en un 90%.
Aquestes dades, van ser facilitades pel Ministre de Cultura, César Antonio Molina, al presentar a la Biblioteca Nacional el balanç del Pla de Foment de la Lectura 2004-2007, posat en marxa pel Ministeri junt amb diverses institucions públiques i privades.
La promoció de la lectura s'ha convertit "en un manament legal" al ser un dels objectius principals de la nova Lley del Llibre, aprovada el passat mes de juny.
El desenvolupament del pla, al qual el Ministeri ha destinat quasi 150 milions d'euros en quatre anys, compta amb instruments com els estudis periòdics sobre hàbits de lectura que realitza trimestralment la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya.
La tendència a l'alça es manté en el segon trimestre de 2007, i hem de fer especial menció a "l'indicador més positiu" que apunta a que el 90'3% dels nens d'entre 10 i 13 anys són considerats lectors, i d'ells el 73'6% llegeixen diària o setmanalment i el 17'6% ho fa qualque vegada al mes o al trimestre.El baròmetre de la FGEE revela per tant, que aquest grup de població és el que més llegeix a Espanya, que la mitja de llibres llegits pels nens és de 7'5 i que dediquen 4 hores setmanals a la lectura. Darrera aquest alt índex de lectura que hi ha entre els nens, es situen els joves d'entre 14 i 24 anys, amb un 72% de lectors, seguits dels que tenen entre 25 i 34 anys, amb un 66%. També és important apuntar que hi ha més lectores que lectors.
Així que, enhorabona als més petits! I també als no tan petits.
Des del diari us volem convidar a seguir llegint el nostre estimat suplement per tal de continuar incrementant aquestes dades tan positives.