TW
0

Els alumnes de 6è del C.P Mare de Déu del Carme de Maó ens brinden una història per a fer-nos reflexionar

Susana Mora Humbert
Maó
Actualment, hi ha 6.300 milions de persones en el món. Com seria si el reduïssim a un poble de 100 persones? Els alumnes de 6è de primària del C.P Maré de Deú del Carme ens plantegen la hipòtesi a través d'aquest còmic.
D'aquestes 100 persones, 52 serien dones i 48 serien homes. 30 serien nens i 70 adults dels quals 7 serien gent gran. 61 serien asiàtics, 13 africans, 13 serien americans, 12 europeus i 1 d'Oceania. 33 serien cristians, 19 musulmans, 13 practicarien l'hinduisme i 6 el budisme. També hi hauria 5 persones que creurien en els esperits que hi ha a la natura, com els arbres, els animals, les pedres... Per últim n'hi hauria 24 que creurien en altres religions o serien ateus. 17 parlarien xinès, 9 anglès, 8 indi i urdu, 6 espanyol, 6 rus i 4 àrab. Açò és la meïtat de la població i l'altre meitat parlarien bengalí, portuguès, indonesi, japonès, alemany, francès i altres idiomes. En aquest poble on viurien diferents persones, seria molt important acceptar a la gent tal hi com fos, i entendre a les persones encara que fossin diferents a tu. Però considereu també això, d'aquestes 100 persones que viurien en el poble, 20 patirien desnutrició i 1 quasi moriria de fam però per contra hi hauria 14 obesos. 6 tindrien el 59% de tota la riquesa del poble, 74 en tindrien un 39% i 20 en compartirien només el 2%. 75 tindrien reserva de menjar i a llar on protegir-se de la pluja i del vent, però 25 no i d'aquests 17 no podrien ni beure aigua potable. Dels super rics, 1 tindria cotxe propi. En el poble 1 tindria eduació universitària, 2 tindrien ordinador però 14 no sabrien llegir. Tu series afortunat si no tinguessis por a morir per motiu de les bombes, dels atacs i de les mines, perquè hi hauria 20 persones que viurien en el poble amb aquesta por.
Estima aquest poble en el que tu i la gent viviu juntes. Encara hi ha temps si nosaltres estimem aquest poble, sempre podrem salvar-lo de la violència i de la injustícia que divideix la gent.