TW
0

Fons Menorquí de Cooperació
Maó
Mentre juguen, els infants formen la seva manera de viure i actuar. Jugant desenvolupen la seva personalitat (actitud, valors, relacionar-se, resoldre conflictes?) i les seves aptituds (destreses manuals i corporals?). Les joguines són eines que els poden ajudar, però no sempre són necessàries. Jugar no és manipular una joguina.

Joguines, que no en sobrin
Una joguina no té perquè ser una joguina comercial. Se'n poden fer amb coses que tinguem per casa o que trobem (capses, retalls de roba, fils, pedretes...). Aquestes joguines tenen l'avantatge que estimulen la creativitat i les destreses de l'infant.
Cal evitar que els infants tinguin moltes joguines que no fan servir, això els dificulta aprendre a valorar les coses

Materials
És millor escollir joguines de materials de qualitat. La fusta i metall en general són més resistents que el plàstic. Es poden trobar joguines fetes amb fusta explotada sosteniblement.
Les piles contenen materials problemàtics. Si només serveixen per contemplar com la joguina es mou sola no diverteix ni educa.
És necessari evitar els embalatges excessius
Preferiblement s'haurien d'escollir joguines que es poguessin reparar o se'ls poguessin recanviar peces.

Producció
La majoria de marques majoritàries (Fisher-Price, Mattel, Playskool, Parker, Chicco...) pertanyen a quatre multinacionals que subcontracten la fabricació de les joguines a tallers del Sud-est asiàtic o de Centreamèrica, i sobretot, de la Xina. En aquests tallers es treballa en condicions d'explotació sense cap garantia de respecte cap els drets de les persones.
Algunes marques locals que fabriquen majoritàriament aquí són: Educa, Borràs, Falomir...
Hi ha artesans que fan joguines, i fins i tot te'n poden reparar.
Cal mirar el Made In. Playmobil fabrica tots els seus clicks a Alemanya

Que durin
Mantenir les joguines en bon estat serveix per poder-les gaudir durant més temps i perquè en pugui gaudir algú altre després de nosaltres
Cal resguardar-les del sol, endreçar-les bé perquè no se'n perdin peces, fer-les servir amb cura, no deixar-les a la intempèrie...
Quan ja hagi passat l'edat per a una joguina, poden passar-la a germans o amics o portar-la a botigues de segona mà.