TW
0

Retxa i VidrART són sols dos exemples dels espais illencs que per aquestes festes conviden a estrènyer el diàleg entre artista i espectador amb una inversió segura que, a més, nodreix esperit i ànima

Raquel Marqués
Ciutadella
"Es tracta d'una mostra que prové de l'eclosió dels esforços de dones i homes, la d'uns artistes mediterranis banyats per la saladura de la mar". La veu del galerista ciutadellenc Toni Salord defineix amb un sol traç l'ambient cultural del que, sense problemes, es podria nodrir l'Illa durant tot l'any. Malgrat açò, el prolífic ritme creatiu i la qualitat i gran varietat plàstica continua obrint-se camí dins una societat que, a poc a poc, hi veu més atractiu en l'adquisició d'art. Una inversió segura que per damunt de tot alimenta esperit i ànima.
A Ponent, Retxa i VidrART són sols dos exemples del espais que per Nadal conviden a estrènyer el diàleg entre artistes i públic. Conscients que és rere la mirada i la interpretació de l'espectador quan l'obra té sentit, les galeries aprofiten aquests dies de festa per posar la producció artística a l'abast de tothom.
"20 artistes per Nadal" i "Regal art perquè m'agrades!" donen nom a ambdues propostes que foren inaugurades aquest divendres a Ciutadella. Retxa remarca aquesta cita com a una de les més consolidades al calendari expositiu de la galeria, ja que es manté des dels seus començaments ara fa 28 anys. Una col·lectiva a la que, igual que a VidrART, se reuneix l'obra d'una vintena d'artistes als preus més assequibles del concepte en petit format.
"20 artistes per Nadal" romandrà exposada fins el proper dia 5 de gener, conjuntament amb l'obra permanent de l'espai del carrer 9 de Juliol. Per la seva banda, VidrART encetà com a "una gran festa" -amb el recolzament de públic i pintors- el que ha esdevingut un gran projecte rere el que Art i Joc i el local del carrer El Roser caminen de la mà. "Regal art perquè m'agrades!" promet, idò, ser sols el començament d'un ambiciós viatge per la difusió cultural amb el valor afegit d'un fons art que disposa a l'hora de comprar.
Zulema Bagur, Biel Camps, Marianela Gallardo, Alba Bosch, Matias Quetglas, Paca Florit, Marc Jesús, Pacífic Camps, Marta Bou o Florit Nin són sols una petita part de l'ampli recull nadalenc d'ambdues galeries. Acrílic, aquarel·la, oli, escultura, fotografia... una gran varietat de qualitat garantida per la creació d'autor que en el cas de VidrART arriba, fins i tot, amb una col·lecció de joies ben artesanes a càrrec de Mariona Piris. A l'aguait de la quantitat de propostes que proliferen a l'Illa, per Nadal qui no es banya d'art no serà per manca de l'aigua que brolla de la inspiració creativa relacionada, d'una o altra manera, amb Menorca.