TW
0

La menorquina Clara Fullana Faner, llicenciada en Economia per la Pompeu Fabra de Barcelona amb el millor expedient de tota la seva promoció

Raquel Marqués
Ciutadella
No hi ha dubtes que el futur de Clara Fullana Faner (Ciutadella, 1985) pinta a nombres. La menorquina va rebre el passat dia 15 el Premi Extraordinari de Fi d'Estudis en la Llicenciatura d'Economia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Títol que l'acredita com a millor expedient de la seva promoció amb una nota acadèmica de 3,245 envers a una escala qualificadora de 0 a 4.
La universitària de 22 anys acabà la carrera el juny a un dels centres capdavanters de tota Europa dins l'àmbit formatiu econòmic. Fins aleshores cap illenc havia aconseguit arribar tan amunt a la branca més pura d'aquests estudis. Sorprenentment, Clara Fullana explica com a la matrícula la seva decisió final fou fruit de l'atzar. "Sempre m'havien agradat els nombres, encara que al principi no ho tenia gens clar perquè volia estudiar Dret, però finalment vaig demanar fer Estadístiques com a primera opció, una decisió que vaig canviar per Economia un dia abans del termini després d'una conversa amb un cosí meu que feia la mateixa carrera a la Pompeu Fabra", senyala.
L'expedient de la ciutadellenca és fruit d'una passió pels estudis des de ben joveneta. Entre els seus mèrits més recents: cursar el Batxiller Tecnològic a l'Institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella a base de fer molta feina els caps de setmanes ja que els seus estudis al Conservatori de Menorca (a on arribà fins a tercer de Grau Mitjà), les hores lectives a l'IES i la seva activitat a l'equip de bàsquet Els Boscos li ocuparen un valuós temps de dilluns a divendres. Així i tot, finalment conclogué amb una qualificació final de 9.
Mestratge en Gestió Pública
"Estic satisfeta amb aquest reconeixement ja que em varen dir que molt poques vegades la nota de l'expedient havia arribat al 3". Actualment, Clara Fullana estudia un mestratge en Gestió Pública, especialitat cap a la que vol encaminar la seva trajectòria professional. Aquí, de nou la seva dedicació i facilitat per la comprensió del camp econòmic féu que entràs directament a segon cicle. És la més jove del màster i, juntament amb un altre company, l'única economista, ja que comparteix formació amb un seguit de politòlegs. "Economia del sector públic" està coordinat per la Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma i la Universitat de Barcelona, a més de comptar amb la implicació de la Generalitat de Catalunya mitjançant l'Escola d'Administració Pública de Catalunya.
Tornar a Menorca
"En un futur a més de no deixar de banda el reciclatge formatiu m'agradaria posar en pràctica tot allò après en gestió pública, una feina que indirectament té a veure amb la política", afirma Clara, qui té moltes ganes de tornar a Menorca amb l'objectiu de desenvolupar a l'Administració la teoria de la seva carrera universitària. "Sé que amb els anys acabaré a una empresa privada, però de moment em fa ganes la branca pública", destaca.
Per a ella, la clau de treure aquestes notes roman a la "molta feina feta i que t'agradi el que fas". Tot un èxit acadèmic que ha estat possible gràcies a una dedicació constant de 9 hores diàries (inclosos els caps de setmana) entre l'assistència a classe i l'estudi a casa.
Clara Fullana es considera una persona molt activa, amb empenta i molta voluntat per esprémer al màxim el millor de les matèries apreses. Així ho respira i així ho transmet mentre relata l'orgull amb el que la seva família i amistats han rebut i viscut l'atorgament d'un guardó que deixa el llistó dels universitaris menorquins a fora ben alt.