TW
0

Susana Mora Humbert
Maó
Explicar en breus paraules què és l'Orfeón Mahonés és una tasca molt difícil, doncs són 113 anys d'història que no es poden resumir en quatre línies. D'aquesta manera, ens limitarem a dir -a mode de ressenya- que l'entitat va néixer el setembre de 1880, com a colofó d'unes festes de Maó, en honor a la patrona de la Verge de Gràcia. Des de llavors fins a l'actualitat ha format part de la cultura maonesa, és més, ha creat part d'aquesta cultura, no hi ha un sol racó de l'illa que no conegui l'Orfeón com un plante de grans actors, actrius i cantants, molts dels quals han actuat amb gran èxit en diferents llocs de tota Espanya. Aquest, ha obtingut diferents premis en certàmens de sararsuela" -com el premi Ciutat de Santander i dos premis Ciutat de Petrer-. Entre els guardons, un premi Foment, un premi Sant Antoni i diversos premis com l'atorgat per part de la premsa local a l'entitat que més ha promocionat la cultura a Menorca.
Tenint present tot això. no és d'estranyar que fos l'Orfeón qui precisament obrís les portes als petits-grans cantants de la nostra illa, oferint a nens i nenes la possibilitat de rebre classes de cant a la seva seu. Fa ja uns anys que aquesta activitat es va posar en marxa pel que des del Xoc hem volgut dedicar-li aquest petit reportatge a manera d'homenatge.
Actualment l'Orfeón compta amb dues mestresses de cant, n'Annabel Villalonga i na Nàdia Sánchez- que dediquen part del seu temps a impartir classes als infants i joves que estiguin interessats. És així com cada divendres de 17.30h a 18.30h na Nàdia dóna classes de coral a un grup de 13 fiets/es; de la mateixa manera que ho fa amb dos grups n'Annabel en divendres alternats, essent aquests el de nens entre 8 i 12 que té lloc de 18..30h a 20h.i compta amb 12 alumnes i el de joves d'entre 13 i 20 anys d'edat que es porta a terme de 20.30h a 22.30h i té un aforament de 13 cantants.
A més de l'exposat, com no podria ser d'unaltra manera, l'Orfeón organitza una sèrie d'actes per tal de que els seus alumnes puguin presentar en públic el que han après al llarg de cada temporada, d'aquesta manera en el que portem de curs escolar, aquest any els grups de cant de joves i petits han protagonitzat ja la coral de la festivitat del dia de Santa Cecília -dia dels músics-, la coral de Nadal al teatre de l'Orfeón, les Nadales que es cantaren per aquestes festes pel carrer i el recital oferit a l'església de Santa Maria.Actualment estan ja preparant l'actuació per a final de curs.
Dit tot això només ens resta desitjar a mestres i alumnes, i a l'Orfeón en conjunt, molta sort en el seu camí en la promoció de la cultura maonesa. Ànims!

Coral de Nadal. Aquí tenim
un recull d'instantànies que
es prengueren en diferents moments
del recital oferit pels diferents grups
de cant de s'Orfeón en aquestes festes de Nadal.
Comptem també amb imatges dels grups a classe,
veient els més petits amb na Nàdia, la mestra.