TW
0

L'Institut Josep Miquel i Guàrdia d'Alaior ens brinda l'oportunitat de viatjar a Nicaragua a través de l'exposició a la que se'ns convida des del 14 de desembre de l'any passat fins al 29 de febrer

Fons Menorquí de Cooperació
Des del 14 de desembre i fins al 29 de febrer, entrar a l'institut Josep i Guàrdia significa viatjar a Nicaragua. A les parets i panells de la planta baixa, fotografies i objectes de l'exposició Alaior-Telpaneca, Un Projecte de Solidaritat Compartida, ens conviden a conèixer la realitat d'aquest país de centreamèrica i a prendre consciència de les desigualtats que existeixen entre diferents països i regions del món.
Es tracta d'una iniciativa finançada pel Fons Menorquí de Cooperació que neix arran del projecte d'interncanvi entre centres educatius que des del 2004 facilita la comunicació entre aquest institut d'Alaior i l'institut Monseñor Ernesto Gutiérrez Carrión de Telpaneca (Nicaragua).
Espais:
Espai 1: Informació sobre Telpaneca i el municipi de Madriz
Espai 2: Objectes de Nicaragua i objectes de Menorca
Espai 3: Projecció de tres petits documentals
Espai 4: Realitats humanes i paisatges de Nicaragua
Espai 5: Dades i xifres sobre Nicaragua i Espanya
Espai 6: Espai de comunicacions. Mostra dels enviaments realitzats entre els dos instituts
Espai 7: Espai per a noves iniciatives solidàries
I està ideada com instrument per fomentar la reflexió de qualsevol visitant sobre les causes i conseqüències de Ies desigualtats mundials a partir d'informacions tan significatives (veure quadre de dades)
La cooperació és alguna cosa més que la transferència de doblers. Cooperar vol dir enfrontar-se amb la realitat històrica i ajudar per a l'establiment de l'equitat econòmica, social i política al món. A llarg termini, la cooperació vol contribuir a canviar l'actual relació Nord-Sud. Per aquest motiu, iniciatives com l'exposició d'Alaior-Telpaneca, un Projecte de Solidaritat Compartida, permeten conscienciar sobre la importància del nostre comportament i les nostres actituds quotidianes en la construcció d'un món més just i equilibrat.