TW
0

Amb aquests tres llibres volem començar a demostrar que les matemàtiques no són només nombres. Les matemàtiques també són, per exemple: fotografia, música, cinema, literatura, entreteniment, història i històries, simetria, estètica, poesia, bellesa i moltes altres coses que segur em deixo.
Avui començarem amb la fotografia. Aquests tres llibres estan replens de magnífiques fotografies, fotografies que són espectaculars per elles mateixes però la seva relació amb les matemàtiques les fa encara molt millors. Podrem trobar-hi: El Partenó, el Nautilus, ones musicals i marines, Escher, representacions planes de figures a l'espai, cristalls, cèl·lules, patrons evolutius, mínima tensió, creixement en ordre, xarxes, punts de fuga, la cicloide, troncs, fonts, palmeres, pops i catenàries...
Parem perquè, en aquest cas més que mai, 150 imatges valen més que 150.000 paraules!
Només afegir que en el cas de Fotografiando las matemáticas i, especialment, Ritmos. Matemáticas e imágenes hi trobem una extensa explicació de les formes, simetries, ritmes i senefes que podem trobar a les fotografies. Tres llibres del tot recomanables!
Descripció tècnica:Fotografiando las matemáticas. Editorial Carrogio. ISBN: 84-7254-800-7. 234 pàgines.Ritmos. Matemáticas e imágenes. Eliseo Borrás, Pilar Moreno, Xaro Nomdedeu. Editorial Nivola. ISBN: 84-95599-42-2. 332 pàgines.Anda con ojo. Pilar Moreno. Editorial: Factoria k de libros. ISBN: 84-935122-0-6.132 pàgines.
Nota:Els tres llibres són una mica cars i algun d'ells és difícil de trobar però qui s'hagi quedat amb ganes de veure fotografia matemàtica pot visitar la web de divulgació matemàtica de la Reial Societat Matemàtica Espanyola (www.divulgamat.net) on, a part de fotografia matemàtica, també hi trobarà recursos molt variats (pàgina també recomanada al professorat que encara no la conegui).