TW
0

Andreu Genestar Femenias
Aquest nou any dedicaré els meus escrits a la darrera fase que em queda pendent dins el món tant particular de la cocteleria. Les famílies que la composen.
L'Associació Internacional de Bàrmans (IBA), ha recollit unes 19 famílies, també anomenat sèries, amb la finalitat de protegir i assentar les bases, tant dels ingredients que els formen, tècniques d'elaboració, presentació i servei. Dins aquest apartat, cada sèrie té designat un nom específic (Cobblers, Collins, Crustas, Cups, Daises, Egg-Nogs, Fizzes, Flips, Grogs, Hihgballs, Juleps, Sangarees, Ponches, Pousse-caffes o Shooters, Slings, Smaches, Sours, Toddies & Zombies) els quals, ens indiquen unes característiques peculiars i comunes. Per exemple, (Porto Flip), la paraula Flip, expressa que tots còctels que portin aquest terme, han de dur en la seva fabricació rovell d'ou, sucre, més la beguda especificada, en aquest cas, el Porto.
D'aquesta manera si posseïm un coneixement de cada família, tindrem més fàcil el seu aprenentatge.
Ja que estem en ple hivern començaré amb la família Grogs, on la principal qualitat és que són còctels calents, composats per 1/3 part d'un aiguardent, el més utilitzat el rom fosc, 2/3 parts d'aigua o infusió de te a punt d'ebullició, sucre o mel. En alguns casos s'accepta alguna mena d'espècia aromàtica com la canyella, la vainilla i el clavell. La preparació es desenvolupa directament dins la copa específica dels Grogs (copa alta de vidre amb ansa), decorat i presentat amb una làmina o pell de llimona.
És un ponx per prendre tant de sobretaula com a mitja tarda, i alhora, va molt bé en època de fred, on tan comuns són els indesitjables refredats.
agenestarfemenias@yahoo.es