TW
0

En el cas de la infància, la creativitat no és només una manera d'expressar sentiments o el que es pensa, sinó que a més és un mecanisme per conèixer el món que els envolta

Susana Mora Humbert
Maó
Els nens tenen en la seva imaginació un món que es va formant a través de les seves experiències, desitjos i temors.
Com tot ésser humà, ells necessiten expressar les seves idees d'una o una altra manera. És precisament això, el que denominem creativitat. En el cas de la infància, la creativitat no és només una manera d'expressar sentiments o el que es pensa, sinó que a més, és un mecanisme per conèixer el món que els envolta.
D'aquesta manera des del Xoc, volem transmetre el missatge de que la creativitat infantil és fonamental en el desenvolupament i l'aprenentatge dels nens. Per això us animem a tots a que en aquest any en el que hem entrat treballeu junts en estimular la vostra creativitat. Com fer-ho?, doncs, per exemple, jugueu a muntar els legos sense fer ús del catàleg, inventeu cançons entre uns quants amics o fins i tot, feu que un adult us conti un conte -o bé que comenci un de vosaltres- amb la condició de que el continueu vosaltres -o els demés-. Animeu-vos a ballar, a tocar qualque instrument, a pintar amb les mans i amb el cos-dibuixar i pintar ens ajuda a apropiar-nos d'imatges que després representen el nostre món. Una altra activitat important és la de jugar a l'aire lliure, interessant-nos per l'Univers que hi ha fora, amb animalets i plantes dels que tenir cura i paisatges meravellosos per descobrir.
En definitiva, us proposem una tasca divertida i no renyida amb la d'estudiar i complir amb les obligacions, aquesta tasca no és altra que: la de jugar.
I és que la creativitat neix del joc, ja que és precisament la màgia d'aquest, la que comença en la creativitat que deriva en art. Sabeu?, segons diu la dita el nen neix artista i sol deixar de ser-ho en fer-se adult. Evitem-ho!