TW
0

Patrícia Font
És ben curiós el que arribes a trobar saltant de bloc en bloc. I sí, ho confesso, és el meu vici secret. Vaig començar entrant en els blocs dels meus amics, però vaig acabar entrant en tots els que podia, es va convertir en una mena de dèria... Quan ho faig, tinc la sensació d'entrar a la casa d'algú sense haver estat convidada. Descobreixes fotografies, poemes, sentiments, llegeixo els comentaris que deixen els seus amics, però jo sé que no ho sóc, d'amiga.
I vull ser artista, com els altres, que escriuen poemes, o contes, que dibuixen, que fan fotos... I m'agrada reconèixer pels seus títols les seves afeccions. A vegades te trobes amb petites joies, d'altres només rius, a vegades fins i tot em fan reflexionar.
Que n'és curiós això, del ciber món. El puc anomenar així? I què passa si em converteixo en una voyeur de la pantalla? És com tot el que està prohibit: només basta que sigui prohibit perquè sigui apetitós... La pantalla s'ha convertit en la finestra indiscreta. Ja sé que no estic mirant l'interior de ca seva, però sí que miro el seu interior, les seves febleses, les seves alegries... i això, per mi, és molt més íntim que el saló de ca meva.
Deixant de banda aquest inici juganer, el que és del tot cert és que els blocs han donat l'oportunitat de fer-se conèixer a molta gent. Aquests quaderns de bitàcola per a gent que té inquietuds per escriure, i que fins ara ho feien, però deixaven el seu escrit amagat al fons del calaix, on els textos es morien perquè ningú no els llegia... Ara, però, s'ha obert aquesta finestra des d'on mostrar el que escrius. I és com tot: hi ha gent que escriu bé, d'altres no tant; hi ha gent que explica coses interessants, i d'altres, no. Aquí és on entra el nostre criteri per seleccionar el que llegim. És com la televisió, és cert que el fan, en la seva immensa majoria, no val res. Però això no vol dir que ho hagis de mirar: l'ésser humà ha de saber seleccionar, ha de tenir un esperit crític que l'ajudi en la seva tria.
El món d'internet enganxa. Com més navegues, més vols navegar i descobrir. Ens hem convertit en petits descobridors des de la comoditat de la butaca de casa amb un únic acompanyant: el ratolí. Benvinguts al cibermón!