TW
0

Josep Maria Mompó
El passat cap de setmana vaig poder gaudir de dues representacions teatrals. La primera, la comèdia de tipus costumista -amb un toc de vodevil- de l'autor català Lluís Coquard amb el títol "Un intrús a la família", presentada pel grup J. Delfin Serra. El muntatge va tenir una gran afluència de públic que omplí el local (no tinc valor de dir teatre) del Casino 17 de Gener, amb la consegüent incomoditat dels espectadors per les filigranes que ocasiona aquesta estructura metàl·lica amb els constants moviments de les butaques, el que fa pensar amb les atraccions que omplen Es Pins per Sant Joan. Tot i amb això, són tantes les ganes que tenen els afeccionats al noble art del teatre que no foren suficients les tres representacions, així que varen afegir una actuació de capvespre.
Si tenim que valorar l'espai actoral podem dir que els grups de Ciutadella tenen molta imaginació, per la manca d'infrastructures. El local no té seguretat, li manca tramoia i per acabar de complicar les coses no hi ha equip de so ni tampoc il·luminació, amb la qual cosa no li podem donar el títol de teatre. S'està demanant poder veure un teatre de qualitat quan no tenim locals en condicions perquè els grups "amateurs" del poble es puguin desenvolupar i créixer amb qualitat, ja que en definitiva el teatre professional -si entenem això per qualitat, beu de les fonts dels "amateurs", per tant arreglem primer el de "ca nostra". Les anteriors legislatures es dedicaren a donar promeses d'auditoris, Teatre des Born, observatoris, naus al polígon, polivalents, cines i molts projectes amb el cost que representa per al contribuent. A dia d'avui tan sols tenim segur el nom que li posaran al multifuncional, si es que es fa.
La segona representació de la que vaig poder gaudir fou a Maó amb la presentació d'un nou grup de teatre del Centre de Persones Majors del Consell, amb la posada en escena del sainet "Dony Pere Singlar", de Pau Fàbregues i música d'Ignasi Gutiérrez.
Tot això esdevení al Teatre Principal a on ple de gom a gom encara ressaltava més l'actuació d'aquest grup "amateur", cosa que féu que el seu debut fos més emocionant per a ells i per a tots els que estimem el teatre. Les autoritats, Consell, Ajuntament i entitats vàries varen fer possible un esdeveniment que hauríem de posar com exemple del que necessita la cultura dels pobles.