TW
0

Llucia Pons
Silvia Vivó és artesà carasser. Només una altra persona, que resideix a Inca, realitza com ella figures de paper que han passat per tots els tràmits possibles perquè les seves obres ostentin el títol d'artesania.
Divertits animals, alguns en una línia infantil, naixements per Nadal, amb els seus corresponents Reis Mags si cal sobre una motocicleta, nuvis personalitats amb els seus vestits i les seves afeccions, personatges vestits dels seus oficis, caixers muntats a cavalls, menorquines antigues o qualsevol figura que pugui rebre per encàrrec o li véngui de gust crear, Silvia Vivó accepta el repte amb il·lusió, investigació i la gràcia que li és pròpia del seu natural.
Les peces de l'artesana s'estructuren sobre un esquelet de filfe-rro, després amb paper mâché, o qualsevol altre tipus de paper, va donant forma a la figura a la que acabarà donant color amb pintura plàstica. Però és la manya la que compta pel resultat final, manya que també sap transmetre als seus alumnes, petits i grans, que assisteixen als tallers o a les classes de l'Associació per les Arts de Menorca que s'imparteixen a la Casa de Cultura de Ciutadella.
Però no només són figures de paper el que fa Silvia, al darrera s'hi troba una vocació pel dibuix, un dibuix d'estil naïf que plasma també en murals. El Col·legi Torrent i Es Mussol llueixen murals que Silvia elabora amb l'ajuda dels pares dels alumnes escolars. També ha rebut encàrrecs per realitzar murals en restaurants, murals en els que pinta des d'una escena pagesa fins a un carrer de l'Havana per un local de nit. Les habitacions infantils ara també es decoren amb murals personalitzats i Silvia també s'hi dedica amb la passió que d'una persona a la que li agraden especialment els petits.
La il·lustració també l'ha desenvolupada en el camp del conte per infants en llibres com "Sa cabreta i es cabrit" o "Pol es mussol". I una de les seves darreres feines va consistir en fer l'escenografia d'una obra teatral juntament amb les persones que havien organitzat la representació de "Na Caputxeta Vermella".
Silvia Vivó viu amb ascendència la seva dedicació, ara opta per tenir el títol de mestre artesana i accepta qualsevol repte que se li posi al davant. Moltes hores de feina i jugar tot el dia, diu ella mateixa, tot fent confluir la seva gran afecció amb la seva professió.