TW
0

Raquel Marqués
Ciutadella
"Ian... Ian Curtis"; "Ian Curtis, Quadrophenia..."; "Ian Curtis, Quadrophenia, Al Pacino..."; "Ian Curtis, Quadrophenia, Al Pacino, Jean-Michel Basquiat..."; "Ian Curtis, Quadrophenia, Al Pacino, Jean-Michel Basquiat, 1280 Almas..." Sis joves, el joc del "memory" i un espai solitari (Le Pavillon al Palais de Tokio de París). Art i adolescència, dos conceptes aparentment divergents que rere la simplicitat del treball de Cova Macías (Oviedo, 1976) deconstrueixen un món on es confon realitat i ficció.
"Conversation Piece" dóna títol al document "estrella" de la nova proposta de la Sala de Cultura Sa Nostra de Ciutadella. El projecte guanyador de la Convocatòria d'Ajuts a la Creació Artística 2006 de l'Obra Social s'inspira a una seqüència de la pel·lícula "Els dies i les nits al bosc", de Satyajit Ray. Macías reviu aquesta referència cinematogràfica amb la tria -quasi casual- d'un grup "d'iguals". "Teenagers" totalment conscients de que formen part d'una obra d'art. De fet, les seves inquietuds culturals, personals i com a moviment generacional en si mateix protagonitzen una interessant cadena emocional que cadascú pot reinterpretar rere cada gest corporal i cada paraula.
La naturalitat roman en tot moment a una "performance" on la càmera assoleix també el paper d'espectador. Superficialment, la manera de fer de Macías pot resultar angoixant, si bé el resultat final -per a qui aprofundeix i deixa de banda l'excusa del joc- convida a reflexionar sobre una existència juvenil abocada i regida per una cultura de la imatge on els missatges contradictoris i la definició personal esgota cada segon de les seves vides.