TW
0

Alba Estudi de Dansa promou la III edició de les Jornades Internacionals que entre els dies 19 i 23 de març convertiran l'Illa en un important referent cultural

Raquel Marqués
Maó
Sovint, i malauradament, surt a escena com la "germana petita" de totes les arts. Malgrat tot, quan acaba l'espectacle, els aplaudiments d'un públic meravellat poc acostumat a gaudir de l'expressió corporal fan que l'esforç de formació i divulgació que es duu a terme a tots els centres de l'Illa valgui la pena. Per açò mai falten iniciatives com les que, des de Maó, impulsa Alba Estudi de Dansa qui, conjuntament amb Frans Mercadal, farà possible la programació de les III Jornades Internacionals de Dansa a Menorca. Cinc dies que, entre el 19 i el 23 de març, convertiran l'Illa en un important referent cultural. Un projecte consolidat que té una doble vessant: promocional i educativa.
Espectacle inaugural
L'esdeveniment comptarà amb un espectacle inaugural (dia 19 de març al Teatre de l'Orfeó Maonès) amb la presència de la companyia de dansa contemporània De Cap a Peus, de Barcelona; els ballarins Francisco Lloberas i Montserrat Roig, de Barcelona amb Dansa-Teatre; Aurora Zerdán i algunes de les seves alumnes de l'Escola Major de Madrid (de ballet neoclàssic i clàssic), i de les alumnes d'Alba Estudi de Dansa amb part de l'espectacle "Tu, jo i sa lluna", presentat recentment al Teatre Principal.
Els cursets intensius (dirigits a ballarins i aficionats de totes les edats, a partir dels 10 anys) tindran lloc als IES Pasqual Calbó i Cap de Llevant a la sala polivalent i al poliesportiu, per adults; i al centre Alba Estudi de Dansa, per als menors; entre els dies 20 i 23 del proper mes. Un interessant calendari d'activitats que anirà a càrrec de sis reconeguts professors convidats: Enric Castán (ballet clàssic); Joe Alegado (dansa contemporània); Esther Sabaté (dansa contemporània); Eva Lara (taller de composició); Laura Hernández (hip hop) i Vanessa Martín (dansa contemporània). A més a més, s'inclourà una taula rodona sobre la història de la dansa.
El centre organitzador pretén que la trobada sigui "un referent per a la resta d'Espanya i Europa, utilitzant l'incomparable marc de Menorca per a convertir aquestes jornades amb un reclam turístic-cultural per a l'Illa, ajudant alhora a la desestacionalització turística". Un punt de trobada, assenyalen, "realitzat per la gent de Menorca per a la gent de tota l'Illa i per a tot el món".
Entitat
Alba Estudi de Dansa neix el 1996 per formar i apropar la dansa al públic. Col·laboracions amb entitats socials, cursets intensius a càrrec de professors de fora de l'Illa i la creació d'espectacles tant de producció pròpia com de companyies d'afora en són un exemple.
Alba Sintes (Maó, 1976) inicià amb sols 4 anys la seva trajectòria a l'escola "Escenari", on descobrí la passió per aquesta disciplina de la mà de Carole Camps. Posteriorment continuà la formació a l'Estudi de Dansa de Susana Sánchez, a on el 1994 començà a impartir classes.

Per a més informació i tramitació d'inscripcions, tots els interessats es poden adreçar al correu:info@albaestudidedansa.com