TW
0

Redacció
Ciutadella
El Grup de Teatre del Centre Democràtic de Ciutadella consolida la seva trajectòria interpretativa amb una nova entrega programada per als propers dies 14, 15 i 16 d'aquest mes al Casino "17 de Gener" de Ciutadella.
Rere l'èxit del muntatge "Blanca vídua, d'un viu", de l'autor català Nicasi Camps i Pinós, el repartiment dirigit per Josep Maria Mompó torna als escenaris, per segon any, amb l'obra "El trampós entrampat", de Nik Hassy. Una comèdia en tres actes dintre del gènere de teatre de costums, amb una trama enredada, divertida i amb dosis de vodevil.
Sinopsi
Un poble perdut i aturat als anys cinquanta en les seves costums es veu trasbalsat pel muntatge d'un bar de carretera de mala fama. Un local regentat per "Madame Monique", la qual cosa fa mobilitzar el rector de la parròquia i a les seves feligreses per realitzar un romiatge de peregrinació a Roma, com a penitència pels pecats dels homes del poble.
A partir d'aquest moment, es creen una sèrie de situacions, de mals entesos que provoquen que el viatge canviï tot el seu propòsit inicial.
Josep Maria Mompó explica al respecte com "per més que es digui sempre que les obres que representem, no són tan sols per passar-ho bé, sinó que el grup té altres aspiracions en el moment de triar l'obra a representar. Per poder retransmetre un missatge, una crítica social o una "moralina" que pugui fer pensar el públic i, de passada, amb un tema que sigui actual".
En aquest sentit, el director considera que "en aquest cas, el muntatge ens pot fer pensar si ens agradaria tornar a reviure els anys cinquanta com aquest poble de l'obra" i que "el no tornar-hi ho tenim a l'abast a les properes eleccions".
Un cop realitzada la primera experiència en què la companyia va poder actuar a reconeguts escenaris com el del Teatre Principal de Maó, Mompó afirma que "el grup es consolida amb noves incorporacions, més il·lusions, projectes i ganes de riure, exercici molt necessari per conservar una bona actitud, davant la vida, tal com deia el nostre malaurat amic Paulin Gorries, bon actor i millor persona".
Les funcions estan programades els dies 14 i 15, a les 21.30 hores, i el diumenge 16, a les 19 hores.