TW
0

Redacció
Maó
Fa temps que se'n parla d'ella. La seva nominació com a finalista de la darrera edició dels Premis Max al "Millor Espectacle Revelació" i la participació directe de dos actors menorquins (Queralt Albinyana i Rodo Gener) han fet de "Tape", de Stephen Belber, un dels muntatges més prometedors de la temporada. En poc més de quatre dies, l'obra contemporània que tracta una sèrie de qüestions socials i morals de manera profunda i gairebé transgressora, arriba a l'Illa de la mà de la Fundació Teatre Principal de Maó.
Dues funcions matinals per a escoles, els propers dies 13 i 14, enceten al Principal de Maó les sessions d'una posada en escena plena de ferides del passat, al·lusió al consum de drogues, tensions acumulades, dobles interpretacions, desenganys, situacions compromeses al fracàs, tendències violentes i el tema més important, la violació, fan de "Tape" una obra d'absoluta actualitat.
Sota la direcció d'Àlex Tejedor, els actors Xavier Frau, Queralt Albinyana i Rodo Gener actuaran per al públic en general aquest divendres, dia 14, a les 21 hores (preu únic de 12 euros).
L'amor, la amistat, la interpretació dels fets, la violència de gènere i les drogues són eixos d'un muntatge que gira al voltant de dos vells amics de l'escola. Jon i Vince es troben després de molts anys a un motel de carretera al mig d'Estats Units, per recordar vells temps. La seva trobada és divertida i casual fins que comencen a parlar d'una al·lota amb qui van sortit quan anaven a l'institut: Amy...
Un ritme constant i intens promet mantenir sempre l'atenció de l'espectador. "Tape" s'ambienta a l'Amèrica profunda dels anys vuitanta i noranta, a l'habitació d'una cadena de motels que s'anomenen "Motel 6". El nombre de temes que es toquen a l'obra dóna, indiscutiblement, per un debat posterior sobre el comportament humà.