TW
0

Visita que forma part de la programació del Departament d'Electricitat des de fa almenys 15 cursos, i que s'ha mantingut històricament al llarg de tots aquests anys pel seu indubtable interès gràcies a la col·laboració de GESA

IES Pasqual Calbó i Caldés
Maó
El dimarts 26 de febrer els alumnes de Formació Professional d'Electricitat i de Mecànica, així com els de Batxillerat que cursen la matèria d'Electrotècnia, desenvoluparen una jornada tècnica a Ciutadella per tal de visitar diverses instal·lacions de distribució d'energia elèctrica de l'empresa GESA.
Aquesta visita forma part de la programació del Departament d'Electricitat des de fa almenys 15 cursos, i s'ha mantingut històricament al llarg de tots aquests anys pel seu indubtable interès gràcies a la col·laboració de GESA, que ha vist passar per les seves instal·lacions promoció rere promoció de futurs Tècnics i Enginyers procedents del Pasqual Calbó.
En aquesta visita, en primer lloc, el alumnes del Pasqual Calbó reberen una àmplia explicació per part dels tècnics de GESA sobre la subestació de Ciutadella, que forma part de la xarxa que transporta per tota Menorca l'energia elèctrica en Alta Tensió a 220.000 Volts, juntament amb les subestacions des Mercadal i Sa Dragonera (Maó).
El parc de transformadors de la subestació té també com a missió transformar la tensió als 12.000 Volts que es dirigeixen cap als nuclis de consum, siguin ciutats, pobles o urbanitzacions.
A l'interior dels edificis annexos es tingué l'oportunitat d'aprendre qüestions pràctiques sobre els equips de maniobra i control de la xarxa a Menorca, i veure in situ les instal·lacions explicades a l'Institut.
Més tard el grup es traslladà a Cala en Bosch, on es troba el punt d'arribada del cable submarí que connecta el sistema elèctric de Menorca amb el de Mallorca, per on ens arriba preferentment l'energia elèctrica consumida a l'illa.
Tanmateix la visita tingué una segona part també històrica, i és el dinar de germanor que es desenvolupà al menjador-aula de la Família Professional d'Hostaleria de l'IES Maria Àngels Cardona, que té lloc des de que es van implantar aquests ensenyaments fa més de 10 cursos.
En aquest espai els alumnes de Formació Professional del cicle de grau mitjà "Tècnic de Cuina" i iniciació professional en "Ajudant de Restaurant i Bar", posaren en pràctica els coneixements rebuts per l'equip de professors que procuren al llarg del curs perquè Menorca disposi d'uns professionals d'aquest sector amb una formació d'extraordinària qualitat.
Així, els alumnes d'ambdós Instituts situats a banda i banda de l'Illa tingueren l'oportunitat de conèixer una vessant professional diferent de la pròpia de la mà dels companys respectius, i conviure per espai d'un parell d'hores exercint els rols corresponents. I com no, assaborir una cuina amb una sofisticació i qualitat dignes del millor dels restaurants amb el servei propi d'un local de "5 forquetes".