TW
0

"Mur-Murs", l'art més urbà trepitjarà Maó a finals de setmana. El projecte impulsat per Dani López ("El Hombre López") i Oskar Pérez, de l'espai d'art La Fábrica, veurà la llum a partir del proper dijous dia 20 i durant tot el cap de setmana. Temps més que suficient per a que un grup d'artistes locals i vinguts de fora per a l'ocasió deixin la petjada més graffitera a la ciutat.

Aquest esdeveniment suposa el primer festival d'art urbà a l'Illa i té com a un dels principals objectius que el nostre patrimoni cultural urbà compti amb una de les manifestacions artístiques més avantguardistes i amb més força visual de l'actualitat.
A finals de la passada setmana tots els participants havien estat citats per demà dilluns (de cara als preparatius) a l'estació d'autobusos de Maó, a on en un principi hi està prevista la intervenció. Així doncs, l'ampli mur de la seu del servei de transport públic sembla ser el suport idoni, per superfície i dimensions, per a dur a terme aquesta acció. Una intervenció que compta amb el suport institucional del Consell insular mitjançant la gestió de la Conselleria de Mobilitat. Si bé patrocinadors com Trasmediterránea i Montana Colors SL, empresa especialitzada en tot tipus de materials i aerosols d'alta qualitat, han fet possible que tiri endavant la iniciativa.

Un projecte que, a més a més, preveu la programació d'activitats complementàries com una exposició, la gravació durant el procés mural, així com una possible classe magistral aprofitant la presència dels millors especialistes nacionals en art urbà. En aquest sentit, l'organització ha fet una acurada selecció d'artistes pensada per fer del festival un esdeveniment el més heterogeni possible. La multidisciplinarietat i el bon fer de creadors com Ilia/B-Toy; Dedé; David Monrós; Carles Gomila; Sakristan; Joana Brabo; Andrea/B-Toy; Fragil; Olivia; Quitolomalo (Tòfol Pons); Dr. Case; Amoamiamo; Cool Ture i, com no, El Hombre López són ja més que garantia suficient perquè la trobada sigui un èxit.
Un binomi perfecte tenint en compte que alguns d'ells no han treballat mai l'expressiu llenguatge del "street art". Tots s'ajuntaran demà per tal de començar a preparar el fons i la coordinació artística del que serà una obra única.