TW
0

Llibre

Aquesta setmana et proposam un llibre i la seva adaptació cinematogràfica que porta el mateix nom: Los crímenes de Oxford. El llibre ens conta com, pocs dies després d'haver arribat a Oxford, un jove matemàtic argentí troba el cadàver de la senyora que l'ha acollit a casa seva. Aquest assassinat resultarà ser el primer d'una sèrie de crims que posaran a prova a un dels lògics més importants del segle, Arthur Seldom. Durant l'aventura que viurà el protagonista al intentar descobrir quin serà el següent símbol d'una estranya sèrie associada a les morts apareixen constantment referències a conceptes matemàtics com poden ser: les sèries lògiques, el teorema de Gödel, el darrer teorema de Fermat i la demostració de Wiles, la reflexió de que qualsevol sèrie numèrica pot ser continuada per qualsevol valor, la secta dels pitagòrics...
Cal dir, a més, que l'autor del llibre, Guillermo Martínez, és doctor en Matemàtiques coneixement que li ha permès conjuntar perfectament literatura i matemàtica.
L'adaptació cinematogràfica ha anat a càrrec de l'espanyol Álex de la Iglesia i té als coneguts actors Elijah Wood ("El señor de los anillos") i Leonor Waitling com a protagonistes.
T'animam a llegir el llibre i a veure la pel·lícula!

Nota:Si encara tens ganes de pensar, pots intentar cercar quin serà el quart símbol que seguirà de la forma més lògica possible la sèrie que apareix sota les imatges del llibre i la pel·lícula.

Los crímenes
de Oxford
el llibre
autor: Guillermo Martínez
editorial: Destino
Col·lecció: Áncora y Delfín
pàgines: 213
A partir de 3r. d'ESO
ISBN: 84-233-3601-8

la pel·lícula
director: Álex de la Iglesia
guió: Álex de la Iglesia, Jorgue Guerricaechevarria.
Actors: Elijah wood (Martin), John Hurt (Seldom),
Leonor Watling (Lorna), Julie Cox (Beth). 2007