TW
0

Raquel Marqués
Ciutadella

L'art és la perfecció de la naturalesa. La naturalesa va fer un món i l'art un altra". Sir Thomas Browne (Londres, 1605 - Norwich, 1682), dixit. Quan la terra esdevé poesia és difícil no donar-li la raó a l'escriptor anglès, si bé quan la lírica flueix rere un "click" de càmera que aconsegueix reflectir el paisatge en tota la seva profunditat, llavors art i natura passen a ser un. Dos i dos són quatre? Doncs no, perquè precisament en la inexactitud roman la màgia de viure. Una màgia que Toni Cladera i Cisco Moll presenten a la galeria Vidrart de Ciutadella amb el rostre de la Menorca més nua.

L'exposició "Visions d'hivern" és un projecte que vol -i així ho fa- dignificar la fotografia de natura. Instantànies que, majoritariàment, o potser precisament per ser en blanc i negre, encomanen a l'espectador l'essència i la força, en aquest cas d'una illa. Terra, mar i aire a una col·lecció on queda palès que a la fotografia el que importa no és l'equipament de les noves tecnologies, sinó la sensibilitat i el bon fer de qui hi ha rere la càmera.
El resultat de la conjunció entre un fotògraf professional amb molts anys de bagatge (Moll) i un apassionat de la imatge de fauna i paisatge (Cladera) és una mostra neta, sense floridures, a on la senzillesa de captar el moment té a veure amb la mirada d'artista. (Fins a final de mes a Vidrart).

Imatge:
Autors. El mallorquí Toni Cladera (esquerra)
i el ciutadellenc Cisco Moll han afinat
molt bé el projecte